Guest tutan Hozzászólás June 8, 2006 Share Hozzászólás June 8, 2006 Szerintem Téged az érdekel leginkább, hogy merre viszem haza, hogy megrablótámadhass útközben.... Inkább az odafele vezetõ út érdekelne jobban, amikor még csak a pénzt viszed Link to comment
krujger Hozzászólás June 19, 2006 Share Hozzászólás June 19, 2006 Ha valaki tudd segíteni, akkor megköszönöm, de a név magában foglalja a kérdést is, persze most nem paraméterek érdekelnek, hanem ha van valakinek "tapasztalata"akkor olympus E-500 VS Cannon 350D??? Link to comment
krujger Hozzászólás June 19, 2006 Share Hozzászólás June 19, 2006 Na még egyszer Ha valaki tudd segíteni, akkor megköszönöm, de a név magában foglalja a kérdést is, persze most nem paraméterek érdekelnek, hanem ha van valakinek "tapasztalata"akkor olympus E-500 VS Cannon 350D??? Link to comment
petya Hozzászólás June 19, 2006 Share Hozzászólás June 19, 2006 Na még egyszer Ha valaki tudd segíteni, akkor megköszönöm, de a név magában foglalja a kérdést is, persze most nem paraméterek érdekelnek, hanem ha van valakinek "tapasztalata"akkor olympus E-500 VS Cannon 350D??? Egyiket sem ismerem közelrõl, de az itteni hangulat általában maximálisan Canon párti. Link to comment
Eznaki Hozzászólás June 19, 2006 Author Share Hozzászólás June 19, 2006 Egyiket sem ismerem közelrõl, de az itteni hangulat általában maximálisan Canon párti. Én eléggé Olympus párti vagyok de mostanában egyikre sincs esélyem, így még nem kell ezen a dilemán törnöm a fejem! Link to comment
ozman Hozzászólás June 19, 2006 Share Hozzászólás June 19, 2006 Na még egyszer Ha valaki tudd segíteni, akkor megköszönöm, de a név magában foglalja a kérdést is, persze most nem paraméterek érdekelnek, hanem ha van valakinek "tapasztalata"akkor olympus E-500 VS Cannon 350D??? Szerintem ha olvasni akarsz mindkettõröl akkor kattints ide:Link De szerintem a Canon! Sokkal elterjedtebb! ...........Talán! Link to comment
Guest csöves Hozzászólás June 19, 2006 Share Hozzászólás June 19, 2006 Na még egyszer Ha valaki tudd segíteni, akkor megköszönöm, de a név magában foglalja a kérdést is, persze most nem paraméterek érdekelnek, hanem ha van valakinek "tapasztalata"akkor olympus E-500 VS Cannon 350D??? Bár még tanulo vok etéren,de annyit mondhatok, Canonra voksolok !mad !mad Link to comment
cavalieros Hozzászólás June 21, 2006 Share Hozzászólás June 21, 2006 Ha valaki tudd segíteni, akkor megköszönöm, de a név magában foglalja a kérdést is, persze most nem paraméterek érdekelnek, hanem ha van valakinek "tapasztalata"akkor olympus E-500 VS Cannon 350D??? Íme ozd meg s uralkodj , õ most a megosztásnál tart , és majd akar uralkodni is WEISZ véged lelöknek a trónrol . !mad !mad szerintem ,nem kérdés- a CANON -ra teszem a szavazatom , de vedd figyelembe hogy mostani uralkodónak is CANON 350D gépe van , apád is canonos , Kicsifiú , a lényeg hogy neked megfelelõ legyen . ! Link to comment
LeZo Hozzászólás June 21, 2006 Share Hozzászólás June 21, 2006 Hehe! Én meg nem mondom hogy melyiket vedd meg. Próbáld ki mind a kettőt ha van rá módod, próbálkozz hogy milyen használni. A nyűgjei úgy se jönnek ki egyiknek se a próba alatt. De szerintem ne törődj vele kinek milyen van. Képzeld ha azért választanál magadnak szőke, vagy barna vagy épp vörös Kedvest mert X.Y-nak is olyan van! Az Opeles szidja az Alfást, a kopasz Audira esküdözik a nepper meg BMW-t vesz, amit Volkswagennel kergetnek. Mind megfelel a célnak de mind azért választotta azt, mert NEKI az tetszett Egy magánvélemény: Ha már a Canon mellett döntesz, akkor inkább 20D vegyél akár használtan... Jöhet a kövezés !kocc Link to comment
meglesz Hozzászólás June 27, 2006 Share Hozzászólás June 27, 2006 a gépvásárlásokról álltalában: ... Jómagam Canon párti vagyok De nem volt mindig így. elõtte egy kis kodak 1,5 megapixeles kis gépecském volt és azzal alkottam amit tudtam. Néztem a barátaimat ismerõseimet a csodagépeikkel, láttam a fotóikat és be voltam indulva hogy én is ugyanazt szeretném. Ha lúd legyen kövér vettem egy 20D-t BG2 markolattal, 24-70 obival, Canon speedlite 580EX vakuval, meg ami még belefér, reflektorok, állványok, memkártyák, meg ami még kellhet. Aztán vártam a csodát és nem jött. A képeim még roszabbak lettek mint az elõzõ gépemmel. pontosabban mások lettek. beletellt egy fél évbe mire rájöttem alap dolgokra és szép fokozatosan elkezdtem felépíteni a képeimet hogy mire elkészül egy kép addigra minimális szerkesztéssel elfogadható szinten legyen akár egy megmérettetésen is. Mindezzel azt akarom mondani hogy gépvásárlásnál mindenki gondolja meg hogy mit szeretne. ha csak sima emlékképeket, fotókat szeretne ahoz nem kell beinvesztálni komolyabb gépbe, a kép anélkül is szép lesz és megfelel a célnak. Ha komolyabb képeket szeretnénk készíteni ahoz viszont nem elég a jó gép. ahoz sok fantázia is kell, valamint onnantól kezdve nem lesz elég hogy lenyomom a gombot és kész a kép, hanem itt már a komolyabb gépek a lehetõségek tömkelegét nyújtják, amiket ha nem használunk ki akkor a gépet lealacsonyítjuk egy normál gép szintjére és akkor elgondolkodhatunk hogy érdemes volt e kiadni érte ennyi pénzt. Azt is meg kell gondolni hogy mit szeretnénk a képekkel. Kattintunk aztán PS-al átszinezzük, rétegekkel, szûrõkkel lágyításokkal agyonretusáljuk és kész? szerintem ez nem érdemes. A PS-t a fotózásban fõleg akkor alkalmazzák ha a képet el kell adni. (kiállítás, magazin, divatfotózás stb) mivel ebbõl van a pénz. De nem is húzom tovább a szövegelést. Leegszerûsítve a mondandóm: komolyabb gépet csak akkor vegyetek ha fotózni akartok megtanulni. Én már egy jó éve próbálkozom a komolyabb képekkel, és még nagyon az elején tartok, tehát bõven van mit tanulnom,de nem adom fel. Remélem Ti sem! Link to comment
petya Hozzászólás June 27, 2006 Share Hozzászólás June 27, 2006 a gépvásárlásokról álltalában: ... .... Leegszerûsítve a mondandóm: komolyabb gépet csak akkor vegyetek ha fotózni akartok megtanulni. Én már egy jó éve próbálkozom a komolyabb képekkel, és még nagyon az elején tartok, tehát bõven van mit tanulnom,de nem adom fel. Remélem Ti sem! Link to comment
Szicsó Hozzászólás June 28, 2006 Share Hozzászólás June 28, 2006 a gépvásárlásokról álltalában: ... Jómagam Canon párti vagyok De nem volt mindig így. elõtte egy kis kodak 1,5 megapixeles kis gépecském volt és azzal alkottam amit tudtam. Néztem a barátaimat ismerõseimet a csodagépeikkel, láttam a fotóikat és be voltam indulva hogy én is ugyanazt szeretném. Ha lúd legyen kövér vettem egy 20D-t BG2 markolattal, 24-70 obival, Canon speedlite 580EX vakuval, meg ami még belefér, reflektorok, állványok, memkártyák, meg ami még kellhet. Aztán vártam a csodát és nem jött. A képeim még roszabbak lettek mint az elõzõ gépemmel. pontosabban mások lettek. beletellt egy fél évbe mire rájöttem alap dolgokra és szép fokozatosan elkezdtem felépíteni a képeimet hogy mire elkészül egy kép addigra minimális szerkesztéssel elfogadható szinten legyen akár egy megmérettetésen is. Mindezzel azt akarom mondani hogy gépvásárlásnál mindenki gondolja meg hogy mit szeretne. ha csak sima emlékképeket, fotókat szeretne ahoz nem kell beinvesztálni komolyabb gépbe, a kép anélkül is szép lesz és megfelel a célnak. Ha komolyabb képeket szeretnénk készíteni ahoz viszont nem elég a jó gép. ahoz sok fantázia is kell, valamint onnantól kezdve nem lesz elég hogy lenyomom a gombot és kész a kép, hanem itt már a komolyabb gépek a lehetõségek tömkelegét nyújtják, amiket ha nem használunk ki akkor a gépet lealacsonyítjuk egy normál gép szintjére és akkor elgondolkodhatunk hogy érdemes volt e kiadni érte ennyi pénzt. Azt is meg kell gondolni hogy mit szeretnénk a képekkel. Kattintunk aztán PS-al átszinezzük, rétegekkel, szûrõkkel lágyításokkal agyonretusáljuk és kész? szerintem ez nem érdemes. A PS-t a fotózásban fõleg akkor alkalmazzák ha a képet el kell adni. (kiállítás, magazin, divatfotózás stb) mivel ebbõl van a pénz. De nem is húzom tovább a szövegelést. Leegszerûsítve a mondandóm: komolyabb gépet csak akkor vegyetek ha fotózni akartok megtanulni. Én már egy jó éve próbálkozom a komolyabb képekkel, és még nagyon az elején tartok, tehát bõven van mit tanulnom,de nem adom fel. Remélem Ti sem! Saját tapasztalatomból mondom, nagy igazságokat írtál ifjú barátom! A fényképezés elsõsorban nem a csúcstechnika kérdése. A fényképezés véleményem szerint manapság nem más mint a festõmûvészet lassan ûrtechnológia szintû gyorsított változata. Azomban ne feledjük, hogy a mûvészetben továbbra is megmarad a legfontosabb láncszem az ember, a mûvész, aki az átlag embertõl eltérõ fantáziával és érzékkel, látással csodákat képes kihozni a hétköznapok megszokott világából! Ezt a kifinomult látásmódot lehet ugyan tanulni, de én úgy érzem erre születni kell! Én úgy látom, hogy itt az amatõrön vannak született tehetségek! Kívánom nekik, hogy váljanak a fotómûvészet Rembrant-jaivá! !kocc !kocc !kocc Link to comment
Eznaki Hozzászólás September 7, 2006 Author Share Hozzászólás September 7, 2006 Régen írtak már ebbe a topikba és már egy hete gondolkodom rajta, hogy ez a hír szerintem ötbb embert is érdekelhet. Mondjuk szerintem sokan velem együtt csak csúrgatják a nyálukat, de azért legalább tudjuk, hogy mirõl álmodozunk! Tehát egy fontos hír a Canon oldaláról! EOS 400D Találkozás a fogyasztói igényekkel Amstelveen, Hollandia, 2006. augusztus 24. A Canon bejelentette újgenerációs tükörreflexes digitális (DSLR) fényképezõgépét: az EOS 400D-t olyan tulajdonságok jellemzik, mint a 10,1 megapixel felbontású CMOS szenzor, az új EOS Integrated Cleaning System (beépített szenzortisztító-rendszer), nagyobb és világosabb 2,5 inch képátlójú LCD kijelzõ valamint a 9 pontos AF, elõrevetíti, hogy ez a modell átveszi a világ legkeresettebb fényképezõgépének pozícióját. Az új gépet fejlesztõi az EOS 350D fölé pozícionálták, amely egyébként jelenleg minden idõk legkeresettebb tükörreflexes digitális fényképezõgépe. Az EOS 300D volt a világ elsõ olyan, a fogyasztók széles körének szánt DSLR fényképezõgépe, amely a 2003-as „digitális forradalom” kezdetét jelentette „Az utóbbi idõben érezhetõen egy erõs, a DSLR terület felé történõ igény-elmozdulásnak vagyunk tanúi”- mondta Mogens Jensen a Canon Consumer Imaging Europe vezetõje. Mindezt jól tükrözi, hogy a fogyasztói szokások elemzése is azt mutatta ki, hogy nemcsak az analóg SLR gépek tulajdonosai váltanak digitális SLR gépekre. „A jelenleg 21 millió analóg EOS készülék felhasználói közül egy teljesen új réteg alakult ki, akik a nemcsak alkalmazzák a digitális EOS technológiát, hanem igényeikkel hozzájárulnak a fejlesztési irányok kijelöléséhez is.” - mondta Jensen, majd hozzátette: „Ma az európai háztartások 3%-a rendelkezik DSLR géppel, így a kérdés most nem az, hogy növekszik-e ez a piac, hanem milyen nagy lesz”. Az EOS 400D fõbb tulajdonságai: 10,1 megapixeles CMOS szenzor Canon EOS Integrated Cleaning System (beépített szenzortisztító-rendszer) 2,5 inch képátlójú LCD kijelzõ, 230.000 pixeles felbontással és 160°-os beláthatósági szöggel Nagy precizitású 9 pontos AF rendszer Picture Style képfeldolgozó beállítás DIGIC II képfeldolgozó processzor, 0,2 mp-es készre-állási idõvel Digital Photo Professional és RAW feldolgozó szoftver Kompakt és könnyû Teljes kompatibilitás valamennyi EF, EF-S objektívvel és EX vakurendszerrel A Canon a világ egyetlen olyan DSLR gyártó vállalata, amelynek saját fejlesztésû képfeldolgozó szenzora, saját tervezésû processzorai és objektívjei vannak.”Az EOS felhasználók a Canon több mint 20 éves kutatási és fejlesztési tapasztalatának elõnyeit élvezhetik” - mondta Jensen.”Az EOS felhasználók számára hatalmas elõnyt jelent az a saját-fejlesztésû „rendszerkamera”, amely minden részletében az egyszerûséget és kifinomultságot testesíti meg, ráadásul mindezt egyetlen, korszakalkotó rendszerbe integrálva. Ez az egyik oka annak, hogy az Athéni Olimpiára akkreditált fotóriporterek 70%-a EOS géppel dolgozott.” Az EOS rendszer bevezetésével az volt a Canon célja, hogy a felhasználók számára egy széles körben és sokoldalúan használható rendszerkamerát biztosítson, ide értve a több mint 60EF objektívet és az EX vakurendszert. Megnövelt teljesítmény Az EOS 350D különleges képességeit számos újdonsággal bõvítették a fejlesztõk, így az EOS 400D-ben már megtaláljuk az EOS Integrated Cleaning System-et is. A felbontás megnövelése 8.0 megapixelrõl 10,1 megapixelre, a magas érzékenység, a nagy sebesség, vagy például az alacsony zajszintû CMOS technológia mind a 6 EOS Digitális modellnél megtalálhatóak. Az LCD kijelzõ közel kétszer nagyobb méretû, mint az EOS 350D esetében: a maga 2,5 inches képátlójával a legvilágosabb az EOS-ok közül, valamint kijelzi az összes fontos expozíciós beállítási értéket, visszajátszáskor pedig a felhasználói információkat. A képfelbontás növelésével párhuzamosan a fejlesztõk közel megduplázták a sorozatfelvétellel készíthetõ képek számát: így 14-rõl 27-re növekedett a maximálisan készíthetõ nagyfelbontású JPEG formátumú képek száma, RAW esetében pedig 5-rõl 10-re növekedett. Szennyezõdés-csökkentés Az EOS 400D az elsõ olyan gép a Canon kínálatában, amely magában foglalja az EOS Integrated Cleaning System elnevezésû beépített szenzortisztító-rendszert, amely a szennyezõdések keletkezésének okait vizsgáló kutatások eredményeként három alapvetõen fontos, de egymással kölcsönhatásban lévõ elemet ötvöz. Ezek a következõk: Csökkentés A gép belsõ mechanikája minimális szennyezõdést okozva dolgozik. A vázsapka áttervezésénél is fontos szempont volt, hogy csak a minimális szennyezõdést engedje át. Taszítás A szenzor elõtt található félig-áteresztõ szûrõ felületén egy antisztatikus bevonat tartja távol a szennyezõdést. Eltávolítás A Self-Cleaning Sensor Unit (Öntisztító szenzor-egység) minden bekapcsolás után (átlagosan egy másodpercig) nagyfrekvenciájú vibrálást alkalmaz a szennyezõdések eltávolítására a félig-áteresztõ szûrõrõl. Az üzemkész állapot utáni azonnali expozíció elérése érdekében ez a funkció azonnal kikapcsolódik az exponáló gomb félig való lenyomásával egyidejûleg. Az EOS-elõny Az EOS 400D számos, eddig csak a professzionális EOS modelleknél (pl. EOS 30D, EOS 5D) található tulajdonságokat örökölt. Ide tartozik többek között a 9 pontos AF rendszer, a Picture Style (lásd: Technológiai magyarázat), a 9.999 kép tárolását is felkínáló mappák, vagy a kiterjedt PictBridge funkciók. Az EOS 400D ugyanazt a DIGIC II processzort foglalja magában, mint az EOS-1-es professzionális család minden tagja (lásd: Technológiai magyarázat). A kiváló minõségû képek készítését biztosító fejlett kiolvasási technológián át a 0,2 másodperc alatt elérhetõ elsõ expozícióig a DIGIC II processzor gyorsított mûködése azt is biztosítja, hogy a fotós minden pillanatban tudjon exponálni és a sorozat-felvételnél se legyen fennakadás. Szoftverek Ahogy az EOS digitalis gépek mindegyike, az EOS 400D is támogatja azt a széleskörû szoftver-palettát, amely segítenek a fotósnak a teljes munkafolyamat során. Ide tartozik a Digital Photo Professional (DPP), amelynek különlegessége az a kiváló RAW konvertert, mely biztosítja a teljes RAW képfeldolgozási folyamat felügyeletét. A DPP képes együttmûködni a fényképezõgép számos új funkciójával, mint például a Dust Delete Data (szennyezõdési adatok törlése) és Picture Style (Képstílus). A gép támogatja a EOS Capture, Image/Zoom Browser és PhotoStitch szoftvereket is. Link to comment
weisz Hozzászólás September 8, 2006 Share Hozzászólás September 8, 2006 Hát igen.... Nedves lett a bugyim!!! !uppsz Ár: 216,000 Ft (€ 864.00) </U> Felbontás: 10,1 MegaPixel Érzékelõlapka mérete: 22,2 x 14,8 mm Érzékelõ típusa: CMOS Objektív: Objektív bajonett: EF/EF-S Jellemzõk: EOS Integrated Cleaning System szenzortisztító rendszer Képarány 3:2 Színszûrõ: G-R-G-B Felbontások: 1936 × 1288, 2816 × 1880, 3888 × 2592 Érzékenység: auto (100-400), 100, 200, 400, 800, 1600 Autómatikus és kézi élességállítás Élességállítás módja: 9 pontos TTL Automatikus és kézi élességállítás 3 féle fókuszmód B záridõ Záridõ: 30mp - 1/4000mp Fehéregyensúly állítás: 6 elõre beállított, kézi színhõmérséklet állítás, manuális, auto Manuális blende és záridõ elõválasztás Beépített vaku, kulcsszám 13 Vakumódok: auto, derítés, ki, vörörs-szem effektus csökkentõ, E-TTL II vakurendsdzer Expozíció korrekció: ±, 2 blendeérték 1/3 vagy 1/2 blendénként Fénymérés: 35 mezõs, középpontosan súlyozott átlag, részleges (9%) Automatikus sorozatok: expozíció-sorozat 3 kép hosszban 1/3 Fé, 1/2 Fé, 1 Fé eltérésekkel, fehéregyensúly-sorozat 2,5\"-os LCD 230,000 pixel Csatlakozók: USB csatlakozás Egyéb: Sorozatfelvétel 3 kép/mp 27 JPEG képig vagy 10 RAW képig Önkioldó: 10 mp PictBridge Memóriabõvítés: CF Type I és II Méret (Szé x Ma x Mé mm): 126,5 x 94,2 x 65 Súly: 510g (akku és kártya nélkül) Link to comment
foto Hozzászólás September 11, 2006 Share Hozzászólás September 11, 2006 Hát igen.... Nedves lett a bugyim!!! !uppsz bepisiltel??? !amazed !amazed !amazed !amazed Link to comment
meglesz Hozzászólás September 30, 2006 Share Hozzászólás September 30, 2006 erre kinek fáj a foga? !hmm http://www.pto.hu/post/1/602#comments Link to comment
dudus6 Hozzászólás September 30, 2006 Share Hozzászólás September 30, 2006 bár én nem vagyok fényképezõgép párti, de egy ilyen nagyon kéne karira. írisz diagnosztikában én lennék a királyfi, és a padlásról is tudnék mûhold képet csinálni a környezetrõl. Link to comment
seby Hozzászólás October 1, 2006 Share Hozzászólás October 1, 2006 Nagy igazság amit irtál Meglesz! Nekem korábban egy Sony-m volt , és a magam szintjén tűrhető lépeket készitettem. Nem volt PS-em, igy semilyen " utómunkát" nem csináltam . Aztán vettem egy Panát ami sokkal többet tudott mint a régi gépem, de mégis gyengébb képeket készitek. Aztán lett Ps-m és azzal korrigálom a fotókat. Az egy másik dolog, hogy nagy élmény, amikor egy képből egészen más hangulatot tudsz kihozni, mint amilyen az eredeti volt. Persze sokszor túlzásba esik az ember, de ez is egy tanulási folyamat. A cél, hogy amit csinálok az örömet okozzon /modellnek,nézőnek, nekem../ Ezért aztán úgy döntöttem, hogy eladom a mostani gépet, és veszek egy másikat... Link to comment
Guest Vagrand Hozzászólás January 3, 2007 Share Hozzászólás January 3, 2007 Nem kaptam meg karácsonyra a D30-as fotomasinát. !sir Ezért robbantani fogok!!! !dam Link to comment
weisz Hozzászólás January 4, 2007 Share Hozzászólás January 4, 2007 erre kinek fáj a foga? !hmm http://www.pto.hu/post/1/602#comments Nekem nem kéne! Most kaptam táskát, nem férne bele... Link to comment
Spancsi Bácsi Hozzászólás January 22, 2007 Share Hozzászólás January 22, 2007 Hõgyeim! Elkapott az ideg, megyek veszek egy slr gépet. Ha valaki ért hozzá, ill. tapasztalata van árulja el, hogy a canon eos30d megér-e kb. 100el többet, mint a 400d? Ill. nagylátószögû obik közül melyiket vegyem (ha jól hallom kit-obit ne vegyek)? Köszi! Link to comment
DerMedve Hozzászólás January 22, 2007 Share Hozzászólás January 22, 2007 Hõgyeim! Elkapott az ideg, megyek veszek egy slr gépet. Ha valaki ért hozzá, ill. tapasztalata van árulja el, hogy a canon eos30d megér-e kb. 100el többet, mint a 400d? Ill. nagylátószögû obik közül melyiket vegyem (ha jól hallom kit-obit ne vegyek)? Köszi! Nem igazán vagyok képben a 30D-vel. Nekem 400D-m van, és egy jó pár évig elég is lesz nekem, ebben biztos vagyok.... Nekem nem érne meg plusz 100-at, abból megvan az objektíved. Aprópopó obi! Nekem nincs bajom a kitobival. Kb 12ezer ft az obi a kitben, na annyit bõven megér szerintem. Ezt viszont Weisz meg fogja cáfolni, õ nagyon utálta a kitobit.... Link to comment
weisz Hozzászólás January 22, 2007 Share Hozzászólás January 22, 2007 Hőgyeim! Elkapott az ideg, megyek veszek egy slr gépet. Ha valaki ért hozzá, ill. tapasztalata van árulja el, hogy a canon eos30d megér-e kb. 100el többet, mint a 400d? Ill. nagylátószögű obik közül melyiket vegyem (ha jól hallom kit-obit ne vegyek)? Köszi! A 400d sorozatban 3kép/mp, 27 képig, a 30d 5kép/mp, 30 képig! A 400d iso1600-ig, a 30d iso3200-ig! A 400d 10,1 megapixeles, a 30d 8,2 megapixeles! Szerintem nem ér meg 1ft-al sem többet! Az iso 1600-at sem használod már ki és sorozatban a 3kép/mp egy álom! Ritkán használom. akkor már inkább 20d!!! Én a 400d-t venném meg, egy Sigma Canon 18-200/3.5-6.3 DC objektível (91,200 Ft) Persze lehet komolyabb obikat is kapni! Ahogy a Medve elvti mondja, utáltam az alap obit. Persze lehet azt is csinálni, hogy úgy veszel obit, hogy majd cserélgeted, de én arra törekedtem, hogy egy obi oldja meg minden gondomat. Link to comment
DerMedve Hozzászólás January 22, 2007 Share Hozzászólás January 22, 2007 A 400d sorozatban 3kép/mp, 27 képig, a 30d 5kép/mp, 30 képig! A 400d iso1600-ig, a 30d iso3200-ig! A 400d 10,1 megapixeles, a 30d 8,2 megapixeles! Szerintem nem ér meg 1ft-al sem többet! Az iso 1600-at sem használod már ki és sorozatban a 3kép/mp egy álom! Ritkán használom. akkor már inkább 20d!!! Én a 400d-t venném meg, egy Sigma Canon 18-200/3.5-6.3 DC objektível (91,200 Ft) Persze lehet komolyabb obikat is kapni! Ahogy a Medve elvti mondja, utáltam az alap obit. Persze lehet azt is csinálni, hogy úgy veszel obit, hogy majd cserélgeted, de én arra törekedtem, hogy egy obi oldja meg minden gondomat. Spancs jólmenő vállalkozó, vetethetnénk vele valami jobb obit, aztán majd néha-néha elkérjük.... De csak hogy megkeverjem a dolgokat: Sigma Canon 24-135/2.8-4.5 obit ajánlok alapnak, http://www.edigital.hu/product.php?product...=710&page=1 és inkább mellé egy (mondjuk) 75-300-as telét... (ez van nekem, nálam bevált:Canon 75-300/F4.0-5.6 USM EF III) http://www.edigital.hu/product.php?product...=711&page=1 Link to comment
DerMedve Hozzászólás January 22, 2007 Share Hozzászólás January 22, 2007 Hõgyeim! Elkapott az ideg, megyek veszek egy slr gépet. Ha valaki ért hozzá, ill. tapasztalata van árulja el, hogy a canon eos30d megér-e kb. 100el többet, mint a 400d? Ill. nagylátószögû obik közül melyiket vegyem (ha jól hallom kit-obit ne vegyek)? Köszi! Dönts te! Íme két nagyon korrekt teszt a két géprõl.... http://pixinfo.com/cikkek/canon_eos-400d http://pixinfo.com/cikkek/canon_eos_30d.1 Link to comment
Recommended Posts
Regisztrálj, vagy lépj be a hozzászóláshoz
Regisztrált felhasználónak kell lenned, hogy hozzá tudj szólni!
Regisztrálj
Regisztrálj közénk! Ne ijedj meg, könnyű!
Regisztrálj egy új felhasználói fiókotLépj be
Már van hozzáférésed a fórumhoz? Itt léphetsz be.
Lépj be most