Ugrás a tartalomra

Digitális fényképezõgépek

Eznaki

Recommended Posts

Ha digitális, akkor CANON. De ez csak egy privát vélemény.. !huh Színhûség, könnyû kezelhetõség, amit szeretek benne.Bár az utóbbi,lehet hogy csak megszokás kérdése. :) Érvelésül legyen itt egy kép, igaz ez sem sikerült a legjobban.Csak egy automata+makró. :taps KÉP1Jól látszanak a vérerek. Talán agyvérzés kerügeti a hölgyet?! Mit szóltok, vigyem vagy ne vigyem orvoshoz?Biztos tud valaki diagnózist a pupilla alapján....
;)
Látom jól bánsz a photoshoppal /b /b /b /b
Látom jól bánsz a photoshoppal /b /b /b /b
Kösz Frio, igyekszem, de nem tarom jónak magam, még felét sem ismerem ennek a kiváló programnak !szom Egy reklámcégnél dolgoztam mielõtt szabadúszó lettem...Frio, te sem panaszkodhatsz, nagyon jók a képeid. ;) Meg hát persze a fotoalanyod... :) /b

Ha hiszitek, ha nem, nekem az elsõ gépem egy smena 8 volt és soha nem tudtam olyan esti képeket csinálni mással, csak azzal. A papírképeinket is azzal csináltam. Mág a mai napig használom. Csak a szkenelés ne lenne. De van digitálisom is. Csabesz !lol !lol !lol !lol !lol

Ha hiszitek, ha nem, nekem az elsõ gépem egy smena 8 volt ....
Elhiszem Csabesz, nekem is az volt. Csak hát kiváncsi voltam a belsejére... !uppsz Többet soha nem tudtam összerakni rendesen...!szom Sõt hogy még jobb legyen, megkértem egyik haverem, szedjük szét az édesapja gépét, és nézzük meg hogy kell összerakni újra egy Smenát !hmm Nem sikerült..!amazed na de itt egy újabb kép, és megkérném Keny nyomozó urat deritsen fényt a titokra, valóban van-e összefüggés a dohányzás és az alábbi ollós állat között...? !hmm picture.php3?kid=319364&u=13075&t=1
Sziasztok!Husz eve vettem az elso gepemet. Practika MTL 5. Hozza egy Sunpak220-as vakut. Isteni kepeket keszitettem vele. Hozzam not.Szinte.De haladni kellett a korral, ugyhogy az elso digi gepem egy Nikon3500-as volt. Ket eve vettem . Akkor egesz draga volt.Semmi kezi, minden automata. Nagyon szokatlan volt. Na meg hogy pirosszem mindig. Borzaszto . De azert tudtam vele szepeket kesziteni.Most Nikon8800. A "santa" hozta. Meg szoknom kell . Ujra szeretnem EN csinalni a kepeket, Probalom a sok kezi beallitast, es csak csodalkozom hogy elszoktam tole.De belejovok , az bizti. Aki egyszer raerez a "kezi" izere, .....hm.L.
Az én elsõ gépem egy Ljubitel Lomo volt. (cirill betûkkel)Apámnak volt egy MTL5-öse, én is kb 20 éve vettem az MTL5B met, beépített fénymérõvel. Nagy szó volt! A mai napig használom. Az utóbbi idõben kezdtem amatõr digitális gépekkel fotózni. Most egy AIPTEK PENCAM, egy Mustek MDC3000, és ey Mustek DV5000-em van. Ez utóbbi kis mérete ellenére sokat tud. Még néhány nap és dobok fel képeket is.

Ma láttam egy nagyon érdekes kütyüt.Egy digitális lejátszó.KB 10x15 cm, 2cm vastag. Azelõlap szinte csak az LCD. SZép képe van sztereo beépített hangszórók. AV ki- és bemenet. 20GB winchester. Szinte minden video és kép lejátszására alkalmas. Dock stationnal a géphez köthetõ USB-re.A menüjében már benne a TV vevõ (ebben még nincs tuner).Egy aranyos zsebmozi és fényképalbum. Csúcs!Ára kb. 90 + ÁFA (nem én forgalmazom, csak leírtam)

Hat igen, nekem is álmaim netovábbja egy Canon 10 eseteleg egy 20D. :) Bár akkor inkább az utobbi kb 30 E a különbség.Tetszik a Fuji, a Nikon, és Kodak, de valószínûleg maradok a Canon mellett. Ha gyártanának, még az alsónadrágot is tõlük venném. :) Havonta tönkreteszek egy nyomtatót ebbõl a márkából,lassan fogyóanyagként kezelem. :fen Tönkreteszem, de ez persze nem a Canon hibája, egyszerûen a munkámból adódik. ;) Amit nem vennék, ha agyonütnek sem, az a Mustek, a BenQ vagy pl a Sony.A Sony mely méltán kiemelkedõ óriáscég az elektronika világában, sajnos nem remekel a digitális gépek világában. !szom De ez csak magánvélemény, nekem nem nagyon jön, be, pedig volt már kezemben ilyen gép...

Az en kollegaim kozott is sok a Canon rajongo ... nekem a Sony bejott. Szerintem korrektul visszaadja a szineket es nem zajosak a kepek ... az en elso gepem is 1 Szmena volt es meg van mai napig. Utanna levaltotta 1 Zenit-E.

Az en kollegaim kozott is sok a Canon rajongo ... nekem a Sony bejott. Szerintem korrektul visszaadja a szineket es nem zajosak a kepek ... az en elso gepem is 1 Szmena volt es meg van mai napig. Utanna levaltotta 1 Zenit-E.
Rengeteg jó márka van. Nekem is volt Sony Minolta Nikon, de hagy Harmincas is megfogalmazta, a nagyágyú a Canon.Nincs párja szerintem

Nos Hölgyek Urak! Ha már nyomtató akkor legyen kövér.Egy olyan márkát mondok Nektek. mait szerintem kevesen hallottatok még, de ha nyomtatás, akkor az ott kezdõdik.Én dekoratõrként dolgoztam sokáig......Ott mi csak Roland nyomtatót és plottert használtunk és nem véletlenül......A mi nyomtatónk A 0- ás volt összesen 6 patronnal.Jó kérdés minek a 6? Mert volt benne arany és ezüst is.Ez a nyomtató vízálló festékkel nyomtat fotohûen akár fényes fóliára is.Ja igen az árát azt nem említeném :);):)

CMEHA8...:-)Ki nem evvel készítette az els képeit a mi generációnkból???:-)Aztán elindultam a fejlõdés és a szocializmus útján! Irány az acél korszak! Jött a FED4, Zenit-E (és ezzel egyidõben már megLÁTTAM az elsõ Canon EOS300-at... Álom-álom...)Közben egy antik Zeiss IKON 6x9-essel is készítettem képeket. Az volt ám az élvezet... Rollfilm... Hmm... hanyan tudják ma, mi az???Aztán tovább fejldtünk... Újabb Zenit-E, Zenit 122"puskával", Canon E-1...És itt végeszakadt a kémia korszakának...Az elsõ digit gépem még kemény 320x240 pixelt tudott. és ha 15 percnél többet használtam egyhuzamben, "bíborba öltözött" minden:-) Ehhez képest az Agfa CL18 a maga 640x480-as felbontásával már csúcs volt! Igaz, abban még nem volt memóriakártya-hely, de volt benne kemény 2MB belsõ memória, és már USB-s volt!:-)Aztán, mikor itthon még olyan 100e körül osztogatták, Olaszorszgban sikerült egy MediaWorld (Media Markt+ ElektroWorld?????) akcióban 56ezerért vennem egy Canon A200-at. Háááát, az maga volt a csúcs!! Nade ! Megláttam az Olympus E20-at... és szerelem elsõ látásra... Leautóztam érte Veszprémbe, és örültem, mint majom a farkának, hogy végre megint 1Kg-nál nehezebb gépet tarthatok a kezemben.Aztán elszántam magam, hogy egy Canon 10D mgiscsak más mint az Oly, hát elkezdtem keresgélni. Mikor már indultam volna megvenni a 10D-t, bejelentették a 20D-t... Így hát vártam még három napot, és azt vettem meg...Hát ennyit Harmincasék fotótechnika-történelmébõl... /a /a /a
Hát mi nem büszkélkedhetünk ilyen nagy múltal.5 évvel ezelõtt vettük az elsõ digitális gépünket. Egy Kodak DC200 volt Akkoriban csak simán tortafotózásra használtam.Aztán egy évvel késõbb lecseréltem egy Kodak dc 240-re.Ez már valamivel jobb gép volt, de még mindig csak 1,5 megapixel.De amennyire tudtam maximálisan kihasználtam.De sajnos elkövettem azt a hibát hogy boldog-boldogtalannak kölcsönadtam , igy eléggé le lett strapálva. :(Aztán ahogy mind jobban belemerültünk a fotózásba, ugrottunk egy nagyot, és megvettük a Canon EOS 20D-t, + külsõ vakut.Most itt tartunk, és már most tudok egy csomó hasznos dolgot amit még meg kéne szerezni a géphez./meglesz/[ Módosítva 2005 Feb 03 Thu, 21:04 ]

Én mostanában a JVC-t favorizálom. A fotógépem egy GC-X3- as. A kis marok gépekhez képes profi. A video anyagaimat is a JVC GR-DVL 313A tipussal készítem. Ezeket utána komponálom össze a Premiere 7.0 pro szerkesztõvel. A fotókat az Adobe fotoshop 7c-vel rendezgetem. Jó dolog a digitalizálás, vágás, nagyon sok idõt vesz igénybe. De megéri. :):);) Csabesz

Október végén utazgattunk kicsit.Akkor készült ez a kép.Én Fuji Finepix F 810-essel fényképezek.www.finepix.de Itt megtekinthetõ.Október közepén került Németországban piacra.Neki sem kell elbújnia semelyik más márka elöl, kis kompakt lévén. :):);):fen:fen;)2552_haltettersee_austria.jpg[ 2552_haltettersee_austria.jpg ]

Október végén utazgattunk kicsit.Akkor készült ez a kép.Én Fuji Finepix F 810-essel fényképezek.www.finepix.de Itt megtekinthetõ.Október közepén került Németországban piacra.Neki sem kell elbújnia semelyik más márka elöl, kis kompakt lévén. ;o);o);o):):):) KÉP1 [ 2552_haltettersee_austria.jpg ]
Ehhez a kephz mar nem kell semmi mas csak hatra dolni es meginni a finom kis sorocsket a ladikon ami a tavon ring ... aztan meg mar kit erdekel a makro /d:)/d /b /b /a

En legszivesebben 1 Nikon 70D-t vennek ... csak az a problemam vele, hogy nagy es amikor az ember annyit utazik mint en es a repcsin minden dekat lemernek ... akkor bizony ez szempont ... ugyen ilyen okokbol szeretnem a nyron lecserelni a Hi8-as digitalis videokamerat is 1 MiniDV-re ... ;o)

Regisztrálj, vagy lépj be a hozzászóláshoz

Regisztrált felhasználónak kell lenned, hogy hozzá tudj szólni!

Regisztrálj

Regisztrálj közénk! Ne ijedj meg, könnyű!

Regisztrálj egy új felhasználói fiókot

Lépj be

Már van hozzáférésed a fórumhoz? Itt léphetsz be.

Lépj be most
  • Új létrehozás...