Ugrás a tartalomra

Digitális fényképezõgépek

Eznaki

Recommended Posts

Ez meg az,airõl lentebb szó volt...KÉP1KÉP2
Hmmm. Régi szerelmem. :) A volt munkahelyemen ilyen volt a céges gép. Nagyon jó volt vele.... imádtam. !huh
Szerintem ezt a rajongást már kezeltetni kellene, tuti nem egészséges... :):):) Hétvégékre szerveztetek közös proramokat? /d/d
Ez meg az,airõl lentebb szó volt...KÉP1KÉP2
Hmmm. Régi szerelmem. :) A volt munkahelyemen ilyen volt a céges gép. Nagyon jó volt vele.... imádtam. !huh
Szerintem ezt a rajongást már kezeltetni kellene, tuti nem egészséges... :):):) Hétvégékre szerveztetek közös proramokat? /d/d
..már vége.Mostanában a szintén céges CAMEDIA C3030-assal randizunk hétvégente.Csak az a baj, hogy nagyon csapodár és más kollegákkal is hazajár. /d
..már vége.Mostanában a szintén céges CAMEDIA C3030-assal randizunk hétvégente.Csak az a baj, hogy nagyon csapodár és más kollegákkal is hazajár. :)
És egy privát memóriakártya bele nem megoldás???A törölt képekkel vigyázz, lazán vissza lehet hozni még formázás után is!
..már vége.Mostanában a szintén céges CAMEDIA C3030-assal randizunk hétvégente.Csak az a baj, hogy nagyon csapodár és más kollegákkal is hazajár. :)
És egy privát memóriakártya bele nem megoldás???A törölt képekkel vigyázz, lazán vissza lehet hozni még formázás után is!
Köszönöm a jótanácsot, bár ezzel vigyázzanak Õk! !dam !dam !dam
A kétszerformázás után már nem, ugye?
Köszönöm a jótanácsot, bár ezzel vigyázzanak Õk! !dam !dam !dam
Hûha!!! Jöhet a kolléga-feleségek gyûjteménye!!! :) !hej :)
A minap vásároltam egy Kodak Z740-es fényképezõgépet. Mi a tapasztalat, vélemény, pletyka ezzel a géppel kapcsolatban? Tapasztalt fotósok, segítsetek! !huh
Nem is tudom!Talán ha egy-két aktot felraknál akkor biztos segítene :) Mindenesetre jól néz ki a gép, de ha igaz amit a neten írtak, akkor nem lehet választani a felbontást, ami nekem zavaró, de tényleg látni kellene a képeket, amit csinál.
Ivo! Remélem nem lesz sértõdés belõle, (remélem, Medve Koma sem sértõdött meg nagyon a minap miatta) de (szigorú magánvélemény!!!!!) én biztos nem vennék egy Kodak fényképezõgépet.A Kodak cég soha nem volt fényképezõgépekre spacializálva. Gondolom, csak reklám fogás, vagy valami marketing okra vezethetõ vissza az a néhány saját név alatt kiadott típus. Ez nem azt jelenti, hogy maga a gép rossz minségû lenne, hiszem saját fejlesztésû optika, CCD és elektronika híján elég neves gyártók elemeit használják, de a lényeg az, hogy egy kicsit olyan gépek, mintha egy autóban Merci motor lenne Volvo kaszniban, Ford futómûvel... Na szóval. hogy a lényeget kinyögjem valahogy: Ahogy nem vennék meg egy Sony márkájú filmtekercset, úgy nem vennék meg egy Kodak fotógépet...Suszter maradjon a kaptafánál... (Persze ismételten elmondom: ettõl még nagyon jó gép lehet!!!!!!)
Én nem sértõdtem meg...Az autóiparban viszont a globalizáció és a költségcsökkentések hatására kb. az már a helyzet, amit leírtál... :jujj:jujj
Ezt ma olvastam:
CANON forever!!!!!! :jujj:jujj:jujj De tegyük hozzá, hogy a NIKON sem jött el díj nélkül:A Nikon két díjat is szerzett a European Imaging & Sound Association (EISA) idei díjkiosztóján: a vállalat D2X modelljét az év professzionális fényképezõgépévé választották, míg az F6 az év analóg fényképezõgépe lett.[ Módosítva 2005 Aug 15 Mon, 21:26 ]

Úgy látom hogy ebben a topicban mindenki véleményt ír a fényképezõgépekrõl esetleg bemutatja a sajátját!Szeretném én is bemutatni a fényképezõ gépemet, bár elõre bocsájtom hogy nagy múlttal rendelkezik, nagyon komoly technika, szinte semmilyen beállítást nem igényel.Hozzátartozik a dologhoz hogy én úgy érzem hogy értek valamelyest az elektronikus dolgokhoz de azt még mindíg nem találtam meg hogy hova kell dúgni az adatkábelt! :jujj/d/d:jujj/d/dHPIM2219.JPGJa! És engedjétek meg hogy csináljak egy képet rólatok!CSÍÍÍÍÍÍÍZHPIM2220.JPG

A Canon EOS 350D lett az „Év európai fényképezõgépe"

A Canon EOS 350D modelljével elnyerte a rangos European Imaging & Sound Association (EISA) testület az „Év európai fényképezõgépe 2005-2006" díját.

Hát igen! :jujj[ Módosítva 2005 Aug 18 Thu, 07:39 ]
Hozzátartozik a dologhoz hogy én úgy érzem hogy értek valamelyest az elektronikus dolgokhoz de azt még mindíg nem találtam meg hogy hova kell dúgni az adatkábelt! :jujj/d/d:jujj/d/d
És a kijelzõt ahol visszatudod nézni a képeket, megtaláltad???? /d/d/d
Hozzátartozik a dologhoz hogy én úgy érzem hogy értek valamelyest az elektronikus dolgokhoz de azt még mindíg nem találtam meg hogy hova kell dúgni az adatkábelt! :jujj/d/d:jujj/d/d
És a kijelzõt ahol visszatudod nézni a képeket, megtaláltad???? /d/d/d
Az van rajta csak kicsi és piros minden! /d/d/d;)/d/d/d
Hozzátartozik a dologhoz hogy én úgy érzem hogy értek valamelyest az elektronikus dolgokhoz de azt még mindíg nem találtam meg hogy hova kell dúgni az adatkábelt! :jujj/d;););)/d
És a kijelzõt ahol visszatudod nézni a képeket, megtaláltad???? /d:jujj/d
Az van rajta csak kicsi és piros minden! ;);););)/d/d/d
/d/d/d/d/d/d

Sziasztok.Egy kis segitség kellene nekem nagy "amatör" fotósok.Vettem egy jó kis gépet azt mondták,hogy most a legmenõbb digitálisok közé tartozik,csak nem mondták meg ,hogy hol kell beletenni a flash kártyát. :jujj/d/d8327_im000919.jpg[ 8327_im000919.jpg ]

Sziasztok.Egy kis segitség kellene nekem nagy "amatör" fotósok.Vettem egy jó kis gépet azt mondták,hogy most a legmenõbb digitálisok közé tartozik,csak nem mondták meg ,hogy hol kell beletenni a flash kártyát. :taps:taps/d
Van rajta egy menü gomb, ott installáld fel a gázblöndét elõbb, addig nem fog szinyálni a glogyó!!!!!!Második lépésként elõ a flexet, mert errõl a modern géprõl sajnos lefelejtették a kártyanyílást, de ezt írták is a kínai nyelvü leírásában. !mad !mad
Sziasztok.Egy kis segitség kellene nekem nagy "amatör" fotósok.Vettem egy jó kis gépet azt mondták,hogy most a legmenõbb digitálisok közé tartozik,csak nem mondták meg ,hogy hol kell beletenni a flash kártyát. :taps:taps/d
Van rajta egy menü gomb, ott installáld fel a gázblöndét elõbb, addig nem fog szinyálni a glogyó!!!!!!Második lépésként elõ a flexet, mert errõl a modern géprõl sajnos lefelejtették a kártyanyílást, de ezt írták is a kínai nyelvü leírásában. !mad !mad
Köszi szépen Tovi .Mostmár értem. !uppsz !uppsz

Elõtérbe került a hülyeség, komolykodjunk egy kicsit! Keresek (Székesfehérvárhoz minél közelebb) olyan embert vagy mûhelyt, aki/ahol meg tudják gyógyítani fater hibás canon powershot s45 gépét. Nyitási kísérletnél a motor erõlködik, hogy kitolja a kuksit, de nem boldogul, valószínûleg deformálódott a vezetõsín. A "szak"szervíz rögtön objektívcserét javasolt, kb. 80e Ft értékben. Tud valaki jobbat?

Lécci segítsetek!!!

Elõtérbe került a hülyeség, komolykodjunk egy kicsit! Keresek (Székesfehérvárhoz minél közelebb) olyan embert vagy mûhelyt, aki/ahol meg tudják gyógyítani fater hibás canon powershot s45 gépét. Nyitási kísérletnél a motor erõlködik, hogy kitolja a kuksit, de nem boldogul, valószínûleg deformálódott a vezetõsín. A "szak"szervíz rögtön objektívcserét javasolt, kb. 80e Ft értékben. Tud valaki jobbat?

Lécci segítsetek!!!

Maci koma! Sok jóra ne számíts ilyen téren. Ha valóban valamilyen mechanikai jellegû hibála van az obinak, akkor abba senki nem fog "belemászni" mert nagyon könnyen pórul járhat, és még azt is elrontja, ami addig jó volt. (Ez most egy "szakemberre" is érvényes) Ezért nem fogja senki bevállalni a barkácsolást, hanem cserét javasol, ami -másik oldalról nézve- természetesen nem éri meg. Ezt a "mûtétet" legjobb esetben is csak garancia és bárminemû felelõsségvállalás nálkül fogja valaki bevállalni.
Az is több & jobb, mint a jelenlegi állapot, ugyanis a dolgok mai állása szerint a gép (sajnos) megy a levesbe...

Új fényképezõgépek a CANON választékában!!!

A Canon EOS 5D-vel a japán cég egy új kategóriát teremtett DSLR szegmensében. A középkategóriás EOS 20D és a professzionális felhasználóknak szánt 1Ds sorozat közé "ékelt" 5D, elõbbi kompakt méretét, míg utóbbi teljes méretû érzékelõjét örökölte.A 35,8x23,9mm méretû CMOS érzékelõn 13,3 millió képpontot találunk, melybõl 12,8 millió a hasznos képpontok száma. A képfeldolgozásért az 1D szériában is bevált DiGIC II processzor felel. A magnézium ötvözet gépváz a 20D-hez hasonló méretet és kezelhetõséget biztosít a gépnek, hátlapján pedig egy 2,5" átlójú, 230000 képpontos LCD monitort helyeztek el.Mivel a vázban egy közel teljes kisfilmes képkocka méretû képérzékelõ bújik meg, a 20D-tõl eltérõen, az 5D nem támogatja az EF-S szabványú objektíveket, csak a hagyományos EF kivitelt. A 20D-éhez hasonló 9 pontos AF rendszert 6 db, a szpot fénymérés körében elhelyezett láthatatlan AF segédmezõ teszi még pontosabbá, amely fõként követõ fókuszmódban nyújt segítséget a gépnek (AI Servo). Az alsóbb szériáknál megszokott fénymérési módokon túl az 5D-ben szpot mérést is választhatunk, az érzékenység pedig ISO50-3200 között szabályozható 1/3 lépésekben. Beépített vakut nem találunk a gép tetején, így villanóként, elsõsorban az immár 8 tagra bõvült Canon EX vakuszéria ajánlott, melyek kompatibilisek a gép által támogatott E-TTL II szabvánnyal. Sorozatfelvétel esetén akár 60 JPEG, vagy 17 RAW képet is készíthetünk, bár a nagyobb érzékelõnek köszönhetõen a sorozat sebessége 3 képkocka másodpercenként. A keresõ viszont abban a tekintetben szintén a profi gépeket idézi, hogy cserélhetõ a mattüveg. Az új képstílus beállítások a különféle fotószituációknak megfelelõen szabályozzák a gépen belüli képfeldolgozást, fotóeffektjei pedig a 20D-ben megismerteket idézik.Az EOS 5D opcionális vezeték nélküli (Wi-Fi) rendszerrel is használható, memóriaként pedig CompactFlash I-II, vagy MicroDrive kártyákat fogad.Na fiúk lányok, lehet venni egy jó kis gépet /d/d/d

Regisztrálj, vagy lépj be a hozzászóláshoz

Regisztrált felhasználónak kell lenned, hogy hozzá tudj szólni!

Regisztrálj

Regisztrálj közénk! Ne ijedj meg, könnyű!

Regisztrálj egy új felhasználói fiókot

Lépj be

Már van hozzáférésed a fórumhoz? Itt léphetsz be.

Lépj be most
  • Új létrehozás...