Ugrás a tartalomra

Digitális fényképezõgépek

Eznaki

Recommended Posts

Új fényképezõgépek a CANON választékában!!!

A Canon EOS 5D-vel a japán cég egy új kategóriát teremtett DSLR szegmensében. A középkategóriás EOS 20D és a professzionális felhasználóknak szánt 1Ds sorozat közé "ékelt" 5D, elõbbi kompakt méretét, míg utóbbi teljes méretû érzékelõjét örökölte.A 35,8x23,9mm méretû CMOS érzékelõn 13,3 millió képpontot találunk, melybõl 12,8 millió a hasznos képpontok száma. A képfeldolgozásért az 1D szériában is bevált DiGIC II processzor felel. A magnézium ötvözet gépváz a 20D-hez hasonló méretet és kezelhetõséget biztosít a gépnek, hátlapján pedig egy 2,5" átlójú, 230000 képpontos LCD monitort helyeztek el.Mivel a vázban egy közel teljes kisfilmes képkocka méretû képérzékelõ bújik meg, a 20D-tõl eltérõen, az 5D nem támogatja az EF-S szabványú objektíveket, csak a hagyományos EF kivitelt. A 20D-éhez hasonló 9 pontos AF rendszert 6 db, a szpot fénymérés körében elhelyezett láthatatlan AF segédmezõ teszi még pontosabbá, amely fõként követõ fókuszmódban nyújt segítséget a gépnek (AI Servo). Az alsóbb szériáknál megszokott fénymérési módokon túl az 5D-ben szpot mérést is választhatunk, az érzékenység pedig ISO50-3200 között szabályozható 1/3 lépésekben. Beépített vakut nem találunk a gép tetején, így villanóként, elsõsorban az immár 8 tagra bõvült Canon EX vakuszéria ajánlott, melyek kompatibilisek a gép által támogatott E-TTL II szabvánnyal. Sorozatfelvétel esetén akár 60 JPEG, vagy 17 RAW képet is készíthetünk, bár a nagyobb érzékelõnek köszönhetõen a sorozat sebessége 3 képkocka másodpercenként. A keresõ viszont abban a tekintetben szintén a profi gépeket idézi, hogy cserélhetõ a mattüveg. Az új képstílus beállítások a különféle fotószituációknak megfelelõen szabályozzák a gépen belüli képfeldolgozást, fotóeffektjei pedig a 20D-ben megismerteket idézik.Az EOS 5D opcionális vezeték nélküli (Wi-Fi) rendszerrel is használható, memóriaként pedig CompactFlash I-II, vagy MicroDrive kártyákat fogad.Na fiúk lányok, lehet venni egy jó kis gépet /d/d/d

Nem mintha mostanában tervezném a gép vásárlást, de mégis, mennyibe kerül???
Jaa... Hát ha így áll a dolog, "kórbonctani" tanulmányozás céljából nekem is elküldheted. Az esély, hogy a nkukában köt ki, akkor is ugyanannyi, de én legalább nem kérek pénzt érte! /a (Ja, és a szmájli ellenére ezt most komolyan mondom!)
Köszi az ajánlatot, megdumálom faterral! Szerintem élni fogunk vele... /d/d/d/d/d
Köszi az ajánlatot, megdumálom faterral! Szerintem élni fogunk vele... :taps:taps:taps:taps/d
Maci! Addigis míg gondolkodtok, néhány kép kedvcsinálónak a Canon szervizbõl:KÉP1KÉP2KÉP3KÉP4
/d/d/d/d/d/d/d/d/d/d/d/d;) Hatalmas vagy Levi, nagyon meggyõzõ ez a sorozat... ;);)/d/d/d/d/d/d;)/d/d De szerintem fater nem ebben a szervízben volt a géppel... /d/d/d De mondd csak, azóta nálatok a kolbász is exponál??? /d/d;)
Köszi az ajánlatot, megdumálom faterral! Szerintem élni fogunk vele... /d/d/d/d/d
Maci! Addigis míg gondolkodtok, néhány kép kedvcsinálónak a Canon szervizbõl:KÉP1KÉP2KÉP3KÉP4
De jó kép!!!!! Egy steril szervíz a mester uzsonnájával!!!! És micsoda munkaruha wazze /d/d/d/d Már csak egy svájcisapi hiányzik a jómunkásembörröl.... /d/d[ Módosítva 2005 Aug 24 Wed, 14:53 ]
ezek a valamik az aztalon a gépbe való filmtekercsek. ????? /d/d/d
micsoda szerviz /d/d/d asszem hozzád viszem énis a javitani valot /d
Levi! Nekem is van egy pixelhibás füstölt sonkám! Bevállalod? /d/d/d/d/d !dam
nekem csak egy nikonom van azt hova vihetem ???
Pick szalámi RT. /d/d/d
Naaaa!!!!! !szom Nem csinálunk itt reklámot a konkurrenciának!!!!Figyeljetek: mindíg olyan táblát teszek majd ki, amilyen gépet éppen hoznak! De csak házi füstölésûekkel foglalkozom! És a Beépített ETTL Sopronit mindíg a megrendelõnek kell állni!!!!! /d/d/d
A kolbászt pedig ne szeletelve vigyék, mert nem vagy persely... !mad !mad /d/d/d

Egy ilyen cikket találtam:"A digitális fényképezõkkel szinte korlátlan mennyiségben lehet fotókat készíteni, a rosszul sikerult felvételek nem jelentenek pluszköltséget. További elõny, hogy az esetleges képhibákat a számítógép segítségével viszonylag könnyen korrigálhatjuk. Összeállításunkban a leggyakoribb problémák orvoslásához gyûjtöttünk össze hasznos programokat."Érdemes elolvasni, emlegetnek benne pár jónak tûnõ segédprogit linkkel együtt.Tényleg, ha már itt járunk!! Eddig csak a "hardveres" részrõl volt szó, kicsit térjünk rá a szoftverekre is!!!Ezúton kérek mindenkit, ha esetleg tud egyszerûen keszelhetõ "képszépítõ" progikat, emlékezzen meg róla! Hátha segítséget nyújt nekem és a hozzám hasonló zöldfülûeknek!!!Elõre is köszi!!! /d/d/d/d/d/d/d/d[ Módosítva 2005 Aug 26 Fri, 14:25 ]

Alapozó: Digitális fényképezés 3 részbenhttp://www.origo.hu/techbazis/digitech/20020311alapozo.htmlhttp://www.origo.hu/techbazis/digitech/20020314azexpozicio.htmlhttp://www.origo.hu/techbazis/multimedia/20020319alapozo.htmlCsak beleolvastam, de nem tûnik rossznak...

Megvettem az új gépemet! Most próbálgatom. Ezt a lányoknak csináltam!KÉP1
Tök jó! Milyen gépet vettél?
Levi eltanácsolása ellenére Fuji finepix S3500KÉP1
Nekem tetszik! Levi mit javasolt helyette?
Minden mást csak ezt nem!Olvasd el az üzifalat tegnap este 8körül:Ez a Fuji széria egy nagy aksipusztító állat! Szinte minden másodiknak van valami prücök az objektív becsukódásával kikapcsoláskor. Az a hosszú "kinyúló valami" egy csomó koszt bevisz az obi belsejébe záródáskor, amitõl csak idõ kérdése, hogy szorulni kezdjen...[ Módosítva 2005 Aug 26 Fri, 11:58 ]
Minden mást csak ezt nem!Olvasd el az üzifalat tegnap este 8körül:Ez a Fuji széria egy nagy aksipusztító állat! Szinte minden másodiknak van valami prücök az objektív becsukódásával kikapcsoláskor. Az a hosszú "kinyúló valami" egy csomó koszt bevisz az obi belsejébe záródáskor, amitõl csak idõ kérdése, hogy szorulni kezdjen...[ Módosítva 2005 Aug 26 Fri, 11:58 ]
Köszi, már visszakerestem... !hmm Elvoltam egy ideig vele. Most már azt is ki kéne derítenem, hogy a Kodakot miért nem szereti Levi, mert arra is csak kitérõ válaszokat adott... /d

Alapvetõen levi egy dolgot felejt el: Ne mindenki tud és akar kiadni 200-400 ezer forintot egy fényképezõgépért.Aki árérzékeny (a többség) ott igenis jó alternatíva a fuji, a Minolta, a Kodak.

Alapvetõen levi egy dolgot felejt el: Ne mindenki tud és akar kiadni 200-400 ezer forintot egy fényképezõgépért.Aki árérzékeny (a többség) ott igenis jó alternatíva a fuji, a Minolta, a Kodak.
Arról nem is beszélve, hogy még ha megengedhetném magamnak, akkor sem vennék többszázezer forintos masinát azon egyszerû okból, hogy nem ér fel hozzá a tudásom... /d/d
ozman, nagyon jóóóóóóóóó kép !rose /d/d/d sok-sok jó képet kívánok az új gépeddel /d
Köszi! !kiss !kiss !kiss !kiss !rose
Egy ilyen cikket találtam:"A digitális fényképezõkkel szinte korlátlan mennyiségben lehet fotókat készíteni, a rosszul sikerult felvételek nem jelentenek pluszköltséget. További elõny, hogy az esetleges képhibákat a számítógép segítségével viszonylag könnyen korrigálhatjuk. Összeállításunkban a leggyakoribb problémák orvoslásához gyûjtöttünk össze hasznos programokat."Érdemes elolvasni, emlegetnek benne pár jónak tûnõ segédprogit linkkel együtt.Tényleg, ha már itt járunk!! Eddig csak a "hardveres" részrõl volt szó, kicsit térjünk rá a szoftverekre is!!!Ezúton kérek mindenkit, ha esetleg tud egyszerûen keszelhetõ "képszépítõ" progikat, emlékezzen meg róla! Hátha segítséget nyújt nekem és a hozzám hasonló zöldfülûeknek!!!Elõre is köszi!!! /d/d/d/d/d/d/d/d[ Módosítva 2005 Aug 26 Fri, 14:25 ]
Elõrehozom ezt a témát, na nem azért, mert el akarom nyomni Ozi barátom új gépét, egyszerûen csak nagyon érdekelne ez a téma. Nem az a fajta képjavítás, amit Tovi linkelt be nemrég a fotoshop-topikban, de azért egy-két halvány nüansznyit egyik-másik képemen biztosan tudnék javítani, és nem biztos, hogy az összetett és (számomra) bonyolult fotoshop az egyetlen alternatíva...
Elõrehozom ezt a témát, na nem azért, mert el akarom nyomni Ozi barátom új gépét, egyszerûen csak nagyon érdekelne ez a téma. Nem az a fajta képjavítás, amit Tovi linkelt be nemrég a fotoshop-topikban, de azért egy-két halvány nüansznyit egyik-másik képemen biztosan tudnék javítani, és nem biztos, hogy az összetett és (számomra) bonyolult fotoshop az egyetlen alternatíva...
Basszus, most látom, hogy a fenti cikk linkje lemaradt... !pir !pir !hmm Tehát:http://origo.hu/techbazis/digifoto/20050823tegye.html

Regisztrálj, vagy lépj be a hozzászóláshoz

Regisztrált felhasználónak kell lenned, hogy hozzá tudj szólni!

Regisztrálj

Regisztrálj közénk! Ne ijedj meg, könnyű!

Regisztrálj egy új felhasználói fiókot

Lépj be

Már van hozzáférésed a fórumhoz? Itt léphetsz be.

Lépj be most
  • Új létrehozás...