Eznaki Hozzászólás August 23, 2005 Author Share Hozzászólás August 23, 2005 Új fényképezõgépek a CANON választékában!!! A Canon EOS 5D-vel a japán cég egy új kategóriát teremtett DSLR szegmensében. A középkategóriás EOS 20D és a professzionális felhasználóknak szánt 1Ds sorozat közé "ékelt" 5D, elõbbi kompakt méretét, míg utóbbi teljes méretû érzékelõjét örökölte.A 35,8x23,9mm méretû CMOS érzékelõn 13,3 millió képpontot találunk, melybõl 12,8 millió a hasznos képpontok száma. A képfeldolgozásért az 1D szériában is bevált DiGIC II processzor felel. A magnézium ötvözet gépváz a 20D-hez hasonló méretet és kezelhetõséget biztosít a gépnek, hátlapján pedig egy 2,5" átlójú, 230000 képpontos LCD monitort helyeztek el.Mivel a vázban egy közel teljes kisfilmes képkocka méretû képérzékelõ bújik meg, a 20D-tõl eltérõen, az 5D nem támogatja az EF-S szabványú objektíveket, csak a hagyományos EF kivitelt. A 20D-éhez hasonló 9 pontos AF rendszert 6 db, a szpot fénymérés körében elhelyezett láthatatlan AF segédmezõ teszi még pontosabbá, amely fõként követõ fókuszmódban nyújt segítséget a gépnek (AI Servo). Az alsóbb szériáknál megszokott fénymérési módokon túl az 5D-ben szpot mérést is választhatunk, az érzékenység pedig ISO50-3200 között szabályozható 1/3 lépésekben. Beépített vakut nem találunk a gép tetején, így villanóként, elsõsorban az immár 8 tagra bõvült Canon EX vakuszéria ajánlott, melyek kompatibilisek a gép által támogatott E-TTL II szabvánnyal. Sorozatfelvétel esetén akár 60 JPEG, vagy 17 RAW képet is készíthetünk, bár a nagyobb érzékelõnek köszönhetõen a sorozat sebessége 3 képkocka másodpercenként. A keresõ viszont abban a tekintetben szintén a profi gépeket idézi, hogy cserélhetõ a mattüveg. Az új képstílus beállítások a különféle fotószituációknak megfelelõen szabályozzák a gépen belüli képfeldolgozást, fotóeffektjei pedig a 20D-ben megismerteket idézik.Az EOS 5D opcionális vezeték nélküli (Wi-Fi) rendszerrel is használható, memóriaként pedig CompactFlash I-II, vagy MicroDrive kártyákat fogad.Na fiúk lányok, lehet venni egy jó kis gépet Nem mintha mostanában tervezném a gép vásárlást, de mégis, mennyibe kerül??? Link to comment
DerMedve Hozzászólás August 24, 2005 Share Hozzászólás August 24, 2005 Jaa... Hát ha így áll a dolog, "kórbonctani" tanulmányozás céljából nekem is elküldheted. Az esély, hogy a nkukában köt ki, akkor is ugyanannyi, de én legalább nem kérek pénzt érte! /a (Ja, és a szmájli ellenére ezt most komolyan mondom!) Köszi az ajánlatot, megdumálom faterral! Szerintem élni fogunk vele... Link to comment
DerMedve Hozzászólás August 24, 2005 Share Hozzászólás August 24, 2005 Köszi az ajánlatot, megdumálom faterral! Szerintem élni fogunk vele... Maci! Addigis míg gondolkodtok, néhány kép kedvcsinálónak a Canon szervizbõl:KÉP1KÉP2KÉP3KÉP4 Hatalmas vagy Levi, nagyon meggyõzõ ez a sorozat... De szerintem fater nem ebben a szervízben volt a géppel... De mondd csak, azóta nálatok a kolbász is exponál??? Link to comment
Tovi Hozzászólás August 24, 2005 Share Hozzászólás August 24, 2005 Köszi az ajánlatot, megdumálom faterral! Szerintem élni fogunk vele... Maci! Addigis míg gondolkodtok, néhány kép kedvcsinálónak a Canon szervizbõl:KÉP1KÉP2KÉP3KÉP4De jó kép!!!!! Egy steril szervíz a mester uzsonnájával!!!! És micsoda munkaruha wazze Már csak egy svájcisapi hiányzik a jómunkásembörröl.... [ Módosítva 2005 Aug 24 Wed, 14:53 ] Link to comment
krujger Hozzászólás August 24, 2005 Share Hozzászólás August 24, 2005 nekem csak egy nikonom van azt hova vihetem ??? Link to comment
Guest rodof66 Hozzászólás August 24, 2005 Share Hozzászólás August 24, 2005 Köszi az ajánlatot, megdumálom faterral! Szerintem élni fogunk vele... Maci! Addigis míg gondolkodtok, néhány kép kedvcsinálónak a Canon szervizbõl:KÉP1KÉP2KÉP3KÉP4ezek a valamik az aztalon a gépbe való filmtekercsek. ????? Link to comment
lord Hozzászólás August 25, 2005 Share Hozzászólás August 25, 2005 Köszi az ajánlatot, megdumálom faterral! Szerintem élni fogunk vele... Maci! Addigis míg gondolkodtok, néhány kép kedvcsinálónak a Canon szervizbõl:KÉP1KÉP2KÉP3KÉP4micsoda szerviz asszem hozzád viszem énis a javitani valot Link to comment
ozman Hozzászólás August 25, 2005 Share Hozzászólás August 25, 2005 Köszi az ajánlatot, megdumálom faterral! Szerintem élni fogunk vele... Maci! Addigis míg gondolkodtok, néhány kép kedvcsinálónak a Canon szervizbõl:KÉP1KÉP2KÉP3KÉP4Levi! Nekem is van egy pixelhibás füstölt sonkám! Bevállalod? !dam Link to comment
martomi Hozzászólás August 25, 2005 Share Hozzászólás August 25, 2005 nekem csak egy nikonom van azt hova vihetem ???Pick szalámi RT. Link to comment
DerMedve Hozzászólás August 25, 2005 Share Hozzászólás August 25, 2005 nekem csak egy nikonom van azt hova vihetem ???Pick szalámi RT. Link to comment
DerMedve Hozzászólás August 25, 2005 Share Hozzászólás August 25, 2005 nekem csak egy nikonom van azt hova vihetem ???Pick szalámi RT. Naaaa!!!!! !szom Nem csinálunk itt reklámot a konkurrenciának!!!!Figyeljetek: mindíg olyan táblát teszek majd ki, amilyen gépet éppen hoznak! De csak házi füstölésûekkel foglalkozom! És a Beépített ETTL Sopronit mindíg a megrendelõnek kell állni!!!!! A kolbászt pedig ne szeletelve vigyék, mert nem vagy persely... !mad !mad Link to comment
weisz Hozzászólás August 25, 2005 Share Hozzászólás August 25, 2005 Maci! Addigis míg gondolkodtok, néhány kép kedvcsinálónak a Canon szervizbõl:KÉP1, KÉP2, KÉP3, KÉP4 ÁÁÁÁÁÁLLAT! Link to comment
DerMedve Hozzászólás August 26, 2005 Share Hozzászólás August 26, 2005 Egy ilyen cikket találtam:"A digitális fényképezõkkel szinte korlátlan mennyiségben lehet fotókat készíteni, a rosszul sikerult felvételek nem jelentenek pluszköltséget. További elõny, hogy az esetleges képhibákat a számítógép segítségével viszonylag könnyen korrigálhatjuk. Összeállításunkban a leggyakoribb problémák orvoslásához gyûjtöttünk össze hasznos programokat."Érdemes elolvasni, emlegetnek benne pár jónak tûnõ segédprogit linkkel együtt.Tényleg, ha már itt járunk!! Eddig csak a "hardveres" részrõl volt szó, kicsit térjünk rá a szoftverekre is!!!Ezúton kérek mindenkit, ha esetleg tud egyszerûen keszelhetõ "képszépítõ" progikat, emlékezzen meg róla! Hátha segítséget nyújt nekem és a hozzám hasonló zöldfülûeknek!!!Elõre is köszi!!! [ Módosítva 2005 Aug 26 Fri, 14:25 ] Link to comment
DerMedve Hozzászólás August 26, 2005 Share Hozzászólás August 26, 2005 Alapozó: Digitális fényképezés 3 részbenhttp://www.origo.hu/techbazis/digitech/20020311alapozo.htmlhttp://www.origo.hu/techbazis/digitech/20020314azexpozicio.htmlhttp://www.origo.hu/techbazis/multimedia/20020319alapozo.htmlCsak beleolvastam, de nem tûnik rossznak... Link to comment
ozman Hozzászólás August 26, 2005 Share Hozzászólás August 26, 2005 Megvettem az új gépemet! Most próbálgatom. Ezt a lányoknak csináltam![ Módosítva 2005 Aug 27 Sat, 08:37 ] Link to comment
DerMedve Hozzászólás August 26, 2005 Share Hozzászólás August 26, 2005 Megvettem az új gépemet! Most próbálgatom. Ezt a lányoknak csináltam!KÉP1Tök jó! Milyen gépet vettél? Link to comment
ozman Hozzászólás August 26, 2005 Share Hozzászólás August 26, 2005 Megvettem az új gépemet! Most próbálgatom. Ezt a lányoknak csináltam!KÉP1Tök jó! Milyen gépet vettél?Levi eltanácsolása ellenére Fuji finepix S3500 Link to comment
DerMedve Hozzászólás August 26, 2005 Share Hozzászólás August 26, 2005 Megvettem az új gépemet! Most próbálgatom. Ezt a lányoknak csináltam!KÉP1Tök jó! Milyen gépet vettél?Levi eltanácsolása ellenére Fuji finepix S3500KÉP1Nekem tetszik! Levi mit javasolt helyette? Link to comment
ozman Hozzászólás August 26, 2005 Share Hozzászólás August 26, 2005 Megvettem az új gépemet! Most próbálgatom. Ezt a lányoknak csináltam!KÉP1Tök jó! Milyen gépet vettél?Levi eltanácsolása ellenére Fuji finepix S3500KÉP1Nekem tetszik! Levi mit javasolt helyette?Minden mást csak ezt nem!Olvasd el az üzifalat tegnap este 8körül:Ez a Fuji széria egy nagy aksipusztító állat! Szinte minden másodiknak van valami prücök az objektív becsukódásával kikapcsoláskor. Az a hosszú "kinyúló valami" egy csomó koszt bevisz az obi belsejébe záródáskor, amitõl csak idõ kérdése, hogy szorulni kezdjen...[ Módosítva 2005 Aug 26 Fri, 11:58 ] Link to comment
DerMedve Hozzászólás August 26, 2005 Share Hozzászólás August 26, 2005 Megvettem az új gépemet! Most próbálgatom. Ezt a lányoknak csináltam!KÉP1Tök jó! Milyen gépet vettél?Levi eltanácsolása ellenére Fuji finepix S3500KÉP1Nekem tetszik! Levi mit javasolt helyette?Minden mást csak ezt nem!Olvasd el az üzifalat tegnap este 8körül:Ez a Fuji széria egy nagy aksipusztító állat! Szinte minden másodiknak van valami prücök az objektív becsukódásával kikapcsoláskor. Az a hosszú "kinyúló valami" egy csomó koszt bevisz az obi belsejébe záródáskor, amitõl csak idõ kérdése, hogy szorulni kezdjen...[ Módosítva 2005 Aug 26 Fri, 11:58 ] Köszi, már visszakerestem... !hmm Elvoltam egy ideig vele. Most már azt is ki kéne derítenem, hogy a Kodakot miért nem szereti Levi, mert arra is csak kitérõ válaszokat adott... Link to comment
Tovi Hozzászólás August 26, 2005 Share Hozzászólás August 26, 2005 Alapvetõen levi egy dolgot felejt el: Ne mindenki tud és akar kiadni 200-400 ezer forintot egy fényképezõgépért.Aki árérzékeny (a többség) ott igenis jó alternatíva a fuji, a Minolta, a Kodak. Link to comment
DerMedve Hozzászólás August 26, 2005 Share Hozzászólás August 26, 2005 Alapvetõen levi egy dolgot felejt el: Ne mindenki tud és akar kiadni 200-400 ezer forintot egy fényképezõgépért.Aki árérzékeny (a többség) ott igenis jó alternatíva a fuji, a Minolta, a Kodak.Arról nem is beszélve, hogy még ha megengedhetném magamnak, akkor sem vennék többszázezer forintos masinát azon egyszerû okból, hogy nem ér fel hozzá a tudásom... Link to comment
ozman Hozzászólás August 26, 2005 Share Hozzászólás August 26, 2005 Megvettem az új gépemet! Most próbálgatom. Ezt a lányoknak csináltam!KÉP1ozman, nagyon jóóóóóóóóó kép !rose sok-sok jó képet kívánok az új gépeddel Köszi! !kiss !kiss !kiss !kiss !rose Link to comment
DerMedve Hozzászólás August 26, 2005 Share Hozzászólás August 26, 2005 Egy ilyen cikket találtam:"A digitális fényképezõkkel szinte korlátlan mennyiségben lehet fotókat készíteni, a rosszul sikerult felvételek nem jelentenek pluszköltséget. További elõny, hogy az esetleges képhibákat a számítógép segítségével viszonylag könnyen korrigálhatjuk. Összeállításunkban a leggyakoribb problémák orvoslásához gyûjtöttünk össze hasznos programokat."Érdemes elolvasni, emlegetnek benne pár jónak tûnõ segédprogit linkkel együtt.Tényleg, ha már itt járunk!! Eddig csak a "hardveres" részrõl volt szó, kicsit térjünk rá a szoftverekre is!!!Ezúton kérek mindenkit, ha esetleg tud egyszerûen keszelhetõ "képszépítõ" progikat, emlékezzen meg róla! Hátha segítséget nyújt nekem és a hozzám hasonló zöldfülûeknek!!!Elõre is köszi!!! [ Módosítva 2005 Aug 26 Fri, 14:25 ] Elõrehozom ezt a témát, na nem azért, mert el akarom nyomni Ozi barátom új gépét, egyszerûen csak nagyon érdekelne ez a téma. Nem az a fajta képjavítás, amit Tovi linkelt be nemrég a fotoshop-topikban, de azért egy-két halvány nüansznyit egyik-másik képemen biztosan tudnék javítani, és nem biztos, hogy az összetett és (számomra) bonyolult fotoshop az egyetlen alternatíva... Link to comment
DerMedve Hozzászólás August 26, 2005 Share Hozzászólás August 26, 2005 Egy ilyen cikket találtam:"A digitális fényképezõkkel szinte korlátlan mennyiségben lehet fotókat készíteni, a rosszul sikerult felvételek nem jelentenek pluszköltséget. További elõny, hogy az esetleges képhibákat a számítógép segítségével viszonylag könnyen korrigálhatjuk. Összeállításunkban a leggyakoribb problémák orvoslásához gyûjtöttünk össze hasznos programokat."Érdemes elolvasni, emlegetnek benne pár jónak tûnõ segédprogit linkkel együtt.Tényleg, ha már itt járunk!! Eddig csak a "hardveres" részrõl volt szó, kicsit térjünk rá a szoftverekre is!!!Ezúton kérek mindenkit, ha esetleg tud egyszerûen keszelhetõ "képszépítõ" progikat, emlékezzen meg róla! Hátha segítséget nyújt nekem és a hozzám hasonló zöldfülûeknek!!!Elõre is köszi!!! [ Módosítva 2005 Aug 26 Fri, 14:25 ] Elõrehozom ezt a témát, na nem azért, mert el akarom nyomni Ozi barátom új gépét, egyszerûen csak nagyon érdekelne ez a téma. Nem az a fajta képjavítás, amit Tovi linkelt be nemrég a fotoshop-topikban, de azért egy-két halvány nüansznyit egyik-másik képemen biztosan tudnék javítani, és nem biztos, hogy az összetett és (számomra) bonyolult fotoshop az egyetlen alternatíva...Basszus, most látom, hogy a fenti cikk linkje lemaradt... !pir !pir !hmm Tehát:http://origo.hu/techbazis/digifoto/20050823tegye.html Link to comment
Recommended Posts
Regisztrálj, vagy lépj be a hozzászóláshoz
Regisztrált felhasználónak kell lenned, hogy hozzá tudj szólni!
Regisztrálj
Regisztrálj közénk! Ne ijedj meg, könnyű!
Regisztrálj egy új felhasználói fiókotLépj be
Már van hozzáférésed a fórumhoz? Itt léphetsz be.
Lépj be most