Ugrás a tartalomra

Tippek, trükkök a fotózásban

weisz

Recommended Posts

ez ugyan fénnyel festés, de nekem nagyon tetszik !amazed szívesen kipróbálnám :cool

Hát miért nem próbálod ki? Szerintem nem lehet nagy meló egy diavetítõt átalakítani a célnak megfelelõen!

Nem találtam jobb topicot, de hátha valakit érdekel, sok nagyon jó fotó szokott készülni amatörös kezekbõl, érdemes lenne próbálkozni. :cool

VII. LUMIX Digitális Fotópályázat és Kiállítás 2008

Fotópályázat

Témakörök

„Természet” (környezet, környezetvédelem)

„Emberábrázolás, portré”

„Utazás” (Úti képek, melyek hûen ábrázolják a hazai, külföldi helyszínek hangulatát)

„Mindennapi életünk” (munka, szabadidõ, kultúra, sport)

Tavaly én is neveztem egy pár képpel!

Igazándiból nem feltétlenül a fotózásról szól mint inkább az utómunkáról!

Legutobb is olyan kép nyert aminek nem sok köze volt a fényképezéshez! Tiszta Photoshop kreáció volt az egész! Ha valaki beküld valamit elõtte jól dolgozza meg! !dam !dam

most megpróbáltam, és úgy sikerült, hogy CTRL+A -val kijelöltem az egészet, majd a selection (kiválasztás) menüben van egy parancs hogy "transform selection" (kiválasztás transzformációja) ...és utána a sarokpontot megfogva a SHIFT lenyomásával ha húzod, akkor ugyanolyan arányú marad a kiválasztás csak kisebb és a megfelelõ helyre tudod mozgatni is...

..most válaszoltam a kérdésedre, vagy másra válaszoltam ? /d

Megjegyeztem, alkalomadtán kipróbálom, köszi!!!

És akkor majd megmondom, hogy jó kérdésre válaszoltál-e.... /d

kérdés: ...a "vízjelet"...vagy "szignót" ...vagy ki tudja hogy nevezik...hogyan szoktátok rárakni a képre?

Ki az aki úgy gondolja, hogy rá kell rakni, és ki az akit zavar? Illetve mi az az eset amikor kell, illetve nem?

!hmm

Megfordítanám a kérdést: mi célból raknál aláírást a képeidre?

De egyébként így készül a felirat:

http://www.digiretus.hu/tippek/cikkiro.php...6a901ce886c9bd4

(javaslom, hogy az oldalt, fõleg a cikkeket nézd át, nagyon sok hasznos infót találhatsz)

kérdés: ...a "vízjelet"...vagy "szignót" ...vagy ki tudja hogy nevezik...hogyan szoktátok rárakni a képre?

Ki az aki úgy gondolja, hogy rá kell rakni, és ki az akit zavar? Illetve mi az az eset amikor kell, illetve nem?

!hmm

Ez mindig egy vitatott téma.

Van aki esküszik rá, hogy kell, leginkább azzal az indokkal, hogy nehezebb ettõl a képet eltulajdonítani. Pedig hát ( fõleg akik PS-eznek ) õk is tudják, hogy egy kis munkával el lehet tünteni azt.

Viszont az mellette szól, hogy mindenki tudja, hogy azt a képet ki csinálta. Ennek van is értelme. Olyan, mint amikor a festõ ráteszi a szignóját a festményre.

Van aki azt mondja, hogy teljesen felesleges és csak rontja a kép esztétikai értéke. Ez leginkább az olyan feliratokra igaz ami túl erõs vagy nagy és ezzel elvonja a figyelmet a modellrõl.

Szóval jól mondja Maci! Az alapkérdés, hogy miért akarod rátenni a képre? És lényeges, hogy ha ráteszed akkor milyen módon teszed?!

Nemtom, de szerintem a vízjel meg a szignó nem ua. Ha szignót használsz már ránézésre is megállapítható, hogy a tiéd a kép. Pl. az én "Coyote" felíratom a képek bal alján. Hátránya, hogy ronda és könnyedén levágható a képrõl. A vízjel más. Ránézésre max. egy kis zajnak tûnik, de leginkább észre sem vehetõ a képen, de pl. PS-sel vagy más erre célra készített progival kiolvasható.

..nekem ez a szignóm, már régebben készült... én valami ilyesmire gondoltam, ha rátenném a képeimre... ...milyen !hmm :cool

Ha úgy gondolod, hogy mindenképp szükséged van rá akkor nekem kellemesnek tûnik, mert elég halvány ahoz, hogy ne vonja el a figyelmet a képrõl. Kérdés még mindig az, hogy tényleg szükség van rá? :jujj:cool:cool

Nem mert nincs meg !hmm !hmm !hmm !hmm !hmm !hmm !sir !sir !sir

Van valakinek tapasztalata a sharpener pro 3.0 PS plugin használatában?

Élesítésre lehet használni, és a digitális fotó magazin novemberi számának cikke szerint ez a legjobb...

!hmm

Hiába ugyanazzal a kapcsoló állással, de mivel Auto állásban volt, nem ugyanazokkal a beállításokkal készíetted a képet. Ebben az állásban a gép dönti el helyetted, hogy az adott pillanatban milyen paraméterekkel exponáljon.

A bemozdult kép 1/4 záridõvel készült, az élesebb pedig 1/5-el. Ez etrém hosszú záridõ még megtámasztott géphez is. Ez melyik 18-55-e lkészült? A stabilizátorossal?

18-55 tel stabilizátor nélkül!!

Ingyenes program Photoshop helyett - le sem kell tölteni

A grafikai szoftverek piacán korábban egyeduralkodó Adobe Photoshop az utóbbi idõben több, ingyenesen hozzáférhetõ kihívót kapott. Egyike ezeknek a finn Sumo Paint, mely egy professzionális képszerkesztõ szoftver, érdekessége, hogy böngészõbõl is futtatható és teljesen ingyenes.

http://www.technet.hu/techtud/20090303/ing...lteni_sem_kell/

..nem tudom ismeritek-e ezt a programot: DxO Optics Pro

Néha épületfotózásnál jól jöhet, hogy kiküszöböljük a perspektíva-torzítást. Ebben segít ez a program, néhány kattintással ez megoldható:

elõtte:

post-20282-1251386269_thumb.jpg

utána:

post-20282-1251386312_thumb.jpg

ismerjük! De valami programhiba miatt jobboldalt kimaszatolta a lányokat !mad :)

..nem tudom ismeritek-e ezt a programot: DxO Optics Pro

Néha épületfotózásnál jól jöhet, hogy kiküszöböljük a perspektíva-torzítást. Ebben segít ez a program, néhány kattintással ez megoldható:

elõtte:

post-20282-1251386269_thumb.jpg

utána:

post-20282-1251386312_thumb.jpg

Én nem ismertem, de most már tudom, kihez forduljak, ha lesz ilyen problémám! /z

ismerjük! De valami programhiba miatt jobboldalt kimaszatolta a lányokat !mad /z

/z/z;):)

Én számos elõnyét tapasztaltam meg a lightroomnak a PS-el szemben, mindenkinek csak ajánlani tudom!

:jujj

Régi dilemmám került napvilágra.

Bevallom, eddig nem vettem a fáradságot, hogy utánanézzek, mire is képes a Lightroom... !pir

Nem igazán vágom, mire képes a Lightroom a PS-sel szemben.

Azt sem, hogy érdemes-e váltanom, vagy feltenni a PS mellé ezt is.

Vagy ha valamennyire tudom használni a PS-t akkor maradhatok annál is?

Szóval tényleg nem bánnám, ha pár szóban összeszednéd (ha van kedved) miért jó vagy nem jó, mit ajánlasz az esetemben, és esetleg a többieknek is.

:jujj

Regisztrálj, vagy lépj be a hozzászóláshoz

Regisztrált felhasználónak kell lenned, hogy hozzá tudj szólni!

Regisztrálj

Regisztrálj közénk! Ne ijedj meg, könnyű!

Regisztrálj egy új felhasználói fiókot

Lépj be

Már van hozzáférésed a fórumhoz? Itt léphetsz be.

Lépj be most
  • Új létrehozás...