Guest vicki1 Hozzászólás January 31, 2008 Share Hozzászólás January 31, 2008 Sziasztok! Szeretnem a segitsegeteket kerni, ha elmondanatok hogyan keszul egy ilyen kep http://www.fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=160371 koszi Link to comment
Lili Szabolcsa Hozzászólás January 31, 2008 Share Hozzászólás January 31, 2008 Sziasztok! Szeretnem a segitsegeteket kerni, ha elmondanatok hogyan keszul egy ilyen kep http://www.fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=160371 koszi Photoshoppal. Link to comment
DerMedve Hozzászólás January 31, 2008 Share Hozzászólás January 31, 2008 Ez a kép szerintem is PS. Viszont ilyet lehet csinálni "analóg" módon is. Fekete háttér a modelltõl megfelelõ távolságra, ügyes megvilágítás, és már kész is. Link to comment
Coyote Hozzászólás February 1, 2008 Share Hozzászólás February 1, 2008 Én a másodikra szavaznék. Ezen pl látszik is. Link to comment
DerMedve Hozzászólás June 12, 2008 Share Hozzászólás June 12, 2008 ez ugyan fénnyel festés, de nekem nagyon tetszik !amazed szívesen kipróbálnám Hát miért nem próbálod ki? Szerintem nem lehet nagy meló egy diavetítõt átalakítani a célnak megfelelõen! Link to comment
cavalieros Hozzászólás June 16, 2008 Share Hozzászólás June 16, 2008 Én a másodikra szavaznék. Ezen pl látszik is. szuper nagyon teccccik Link to comment
ozman Hozzászólás August 24, 2008 Share Hozzászólás August 24, 2008 Nem találtam jobb topicot, de hátha valakit érdekel, sok nagyon jó fotó szokott készülni amatörös kezekbõl, érdemes lenne próbálkozni. VII. LUMIX Digitális Fotópályázat és Kiállítás 2008 Fotópályázat Témakörök „Természet” (környezet, környezetvédelem) „Emberábrázolás, portré” „Utazás” (Úti képek, melyek hûen ábrázolják a hazai, külföldi helyszínek hangulatát) „Mindennapi életünk” (munka, szabadidõ, kultúra, sport) Tavaly én is neveztem egy pár képpel! Igazándiból nem feltétlenül a fotózásról szól mint inkább az utómunkáról! Legutobb is olyan kép nyert aminek nem sok köze volt a fényképezéshez! Tiszta Photoshop kreáció volt az egész! Ha valaki beküld valamit elõtte jól dolgozza meg! !dam !dam Link to comment
DerMedve Hozzászólás October 14, 2008 Share Hozzászólás October 14, 2008 PS-kérdés.... Hogyan lehet úgy vágni, hogy megmaradjanak az oldalarányok? Link to comment
DerMedve Hozzászólás October 14, 2008 Share Hozzászólás October 14, 2008 most megpróbáltam, és úgy sikerült, hogy CTRL+A -val kijelöltem az egészet, majd a selection (kiválasztás) menüben van egy parancs hogy "transform selection" (kiválasztás transzformációja) ...és utána a sarokpontot megfogva a SHIFT lenyomásával ha húzod, akkor ugyanolyan arányú marad a kiválasztás csak kisebb és a megfelelõ helyre tudod mozgatni is... ..most válaszoltam a kérdésedre, vagy másra válaszoltam ? Megjegyeztem, alkalomadtán kipróbálom, köszi!!! És akkor majd megmondom, hogy jó kérdésre válaszoltál-e.... Link to comment
DerMedve Hozzászólás November 17, 2008 Share Hozzászólás November 17, 2008 kérdés: ...a "vízjelet"...vagy "szignót" ...vagy ki tudja hogy nevezik...hogyan szoktátok rárakni a képre? Ki az aki úgy gondolja, hogy rá kell rakni, és ki az akit zavar? Illetve mi az az eset amikor kell, illetve nem? !hmm Megfordítanám a kérdést: mi célból raknál aláírást a képeidre? De egyébként így készül a felirat: http://www.digiretus.hu/tippek/cikkiro.php...6a901ce886c9bd4 (javaslom, hogy az oldalt, fõleg a cikkeket nézd át, nagyon sok hasznos infót találhatsz) Link to comment
Eznaki Hozzászólás November 17, 2008 Share Hozzászólás November 17, 2008 kérdés: ...a "vízjelet"...vagy "szignót" ...vagy ki tudja hogy nevezik...hogyan szoktátok rárakni a képre? Ki az aki úgy gondolja, hogy rá kell rakni, és ki az akit zavar? Illetve mi az az eset amikor kell, illetve nem? !hmm Ez mindig egy vitatott téma. Van aki esküszik rá, hogy kell, leginkább azzal az indokkal, hogy nehezebb ettõl a képet eltulajdonítani. Pedig hát ( fõleg akik PS-eznek ) õk is tudják, hogy egy kis munkával el lehet tünteni azt. Viszont az mellette szól, hogy mindenki tudja, hogy azt a képet ki csinálta. Ennek van is értelme. Olyan, mint amikor a festõ ráteszi a szignóját a festményre. Van aki azt mondja, hogy teljesen felesleges és csak rontja a kép esztétikai értéke. Ez leginkább az olyan feliratokra igaz ami túl erõs vagy nagy és ezzel elvonja a figyelmet a modellrõl. Szóval jól mondja Maci! Az alapkérdés, hogy miért akarod rátenni a képre? És lényeges, hogy ha ráteszed akkor milyen módon teszed?! Link to comment
Coyote Hozzászólás November 17, 2008 Share Hozzászólás November 17, 2008 Nemtom, de szerintem a vízjel meg a szignó nem ua. Ha szignót használsz már ránézésre is megállapítható, hogy a tiéd a kép. Pl. az én "Coyote" felíratom a képek bal alján. Hátránya, hogy ronda és könnyedén levágható a képrõl. A vízjel más. Ránézésre max. egy kis zajnak tûnik, de leginkább észre sem vehetõ a képen, de pl. PS-sel vagy más erre célra készített progival kiolvasható. Link to comment
Eznaki Hozzászólás November 18, 2008 Share Hozzászólás November 18, 2008 ..nekem ez a szignóm, már régebben készült... én valami ilyesmire gondoltam, ha rátenném a képeimre... ...milyen !hmm Ha úgy gondolod, hogy mindenképp szükséged van rá akkor nekem kellemesnek tûnik, mert elég halvány ahoz, hogy ne vonja el a figyelmet a képrõl. Kérdés még mindig az, hogy tényleg szükség van rá? Link to comment
DerMedve Hozzászólás November 18, 2008 Share Hozzászólás November 18, 2008 Megfordítanám a kérdést: mi célból raknál aláírást a képeidre? Köszönöm a válaszokat! Nagyon szívesen! Link to comment
Guest Dream Hozzászólás November 18, 2008 Share Hozzászólás November 18, 2008 PS-kérdés.... Hogyan lehet úgy vágni, hogy megmaradjanak az oldalarányok? http://www.ebookz.hu/ ajánlanám figyelmedbe a ps tutorial vidokat... !kocc Link to comment
cavalieros Hozzászólás November 28, 2008 Share Hozzászólás November 28, 2008 Nem mert nincs meg !hmm !hmm !hmm !hmm !hmm !hmm !sir !sir !sir Van valakinek tapasztalata a sharpener pro 3.0 PS plugin használatában? Élesítésre lehet használni, és a digitális fotó magazin novemberi számának cikke szerint ez a legjobb... !hmm Link to comment
martomi Hozzászólás January 27, 2009 Share Hozzászólás January 27, 2009 kétszer fotoztam le ugyan azt de az elsönél valami nem volt jó.De nekem igy is tetszik!! Mit rontottam el??? Talán az elsönél elmozdultam?? Mivel a gépen nem állítottam! Link to comment
martomi Hozzászólás January 27, 2009 Share Hozzászólás January 27, 2009 Hiába ugyanazzal a kapcsoló állással, de mivel Auto állásban volt, nem ugyanazokkal a beállításokkal készíetted a képet. Ebben az állásban a gép dönti el helyetted, hogy az adott pillanatban milyen paraméterekkel exponáljon. A bemozdult kép 1/4 záridõvel készült, az élesebb pedig 1/5-el. Ez etrém hosszú záridõ még megtámasztott géphez is. Ez melyik 18-55-e lkészült? A stabilizátorossal? 18-55 tel stabilizátor nélkül!! Link to comment
Coyote Hozzászólás January 27, 2009 Share Hozzászólás January 27, 2009 Na igen, a gép feltolta a f3,5-rõl f4,8-ra. Link to comment
DerMedve Hozzászólás March 3, 2009 Share Hozzászólás March 3, 2009 Ingyenes program Photoshop helyett - le sem kell tölteni A grafikai szoftverek piacán korábban egyeduralkodó Adobe Photoshop az utóbbi idõben több, ingyenesen hozzáférhetõ kihívót kapott. Egyike ezeknek a finn Sumo Paint, mely egy professzionális képszerkesztõ szoftver, érdekessége, hogy böngészõbõl is futtatható és teljesen ingyenes. http://www.technet.hu/techtud/20090303/ing...lteni_sem_kell/ Link to comment
LeZo Hozzászólás August 27, 2009 Share Hozzászólás August 27, 2009 ..nem tudom ismeritek-e ezt a programot: DxO Optics Pro Néha épületfotózásnál jól jöhet, hogy kiküszöböljük a perspektíva-torzítást. Ebben segít ez a program, néhány kattintással ez megoldható: elõtte: utána: ismerjük! De valami programhiba miatt jobboldalt kimaszatolta a lányokat !mad Link to comment
DerMedve Hozzászólás August 27, 2009 Share Hozzászólás August 27, 2009 ..nem tudom ismeritek-e ezt a programot: DxO Optics Pro Néha épületfotózásnál jól jöhet, hogy kiküszöböljük a perspektíva-torzítást. Ebben segít ez a program, néhány kattintással ez megoldható: elõtte: utána: Én nem ismertem, de most már tudom, kihez forduljak, ha lesz ilyen problémám! ismerjük! De valami programhiba miatt jobboldalt kimaszatolta a lányokat !mad Link to comment
DerMedve Hozzászólás September 18, 2009 Share Hozzászólás September 18, 2009 Én számos elõnyét tapasztaltam meg a lightroomnak a PS-el szemben, mindenkinek csak ajánlani tudom! Régi dilemmám került napvilágra. Bevallom, eddig nem vettem a fáradságot, hogy utánanézzek, mire is képes a Lightroom... !pir Nem igazán vágom, mire képes a Lightroom a PS-sel szemben. Azt sem, hogy érdemes-e váltanom, vagy feltenni a PS mellé ezt is. Vagy ha valamennyire tudom használni a PS-t akkor maradhatok annál is? Szóval tényleg nem bánnám, ha pár szóban összeszednéd (ha van kedved) miért jó vagy nem jó, mit ajánlasz az esetemben, és esetleg a többieknek is. Link to comment
DerMedve Hozzászólás September 21, 2009 Share Hozzászólás September 21, 2009 Köszi Urak! Tanácstalan vagyok még.... Asszem... De ha a közismert lustaságomból indulok ki, akkor marad a PS... Link to comment
Recommended Posts
Regisztrálj, vagy lépj be a hozzászóláshoz
Regisztrált felhasználónak kell lenned, hogy hozzá tudj szólni!
Regisztrálj
Regisztrálj közénk! Ne ijedj meg, könnyű!
Regisztrálj egy új felhasználói fiókotLépj be
Már van hozzáférésed a fórumhoz? Itt léphetsz be.
Lépj be most