Ugrás a tartalomra

Tartozékok, kellékek

DerMedve

Recommended Posts

Szerintem várd meg a következõ minitalit és csald rá el Lallát és Lefetyet is! Akkor kipróbálhatsz egy pár obit. :) Én sem ajánlom a Nikon AF NIKKOR 70-300mm 1:4-5.6G-t csak akkor, ha 150 felett csak portrét akarsz vele fotózni. Arra viszont megéri a kb 30eFt.-t.

Lófaszt. Akkor bánná meg, ha vett volna valami kék, vagy szürke szijjas túrista gépet !hej Na akkor részletezzed, hogy mid is van pontosan Szicsó kolléga? Milyen kit obit sóztak rád és milyen vázad van? !amazed

Szicsó Faternak Nikon D40-e van szerintem a sima Nikkor 18-55 kit obival... !kocc !kocc

Így ahogy Lalla mondja: D40, 18-55 kitobi :)

"A kulcsszámot el kell osztani a vaku és a téma távolságával (méterben). Így megkapjuk az optimális expozíciónak megfelelõ rekeszértéket. Például 32-es kulcsszámú vakunál a 2 méterre lévõ motívum 16-os rekesznyílással lesz jól exponálva. A kulcsszám mindig egy adott érzékenységû filmre vonatkozik."

http://www.fotovilag.hu/foto/vaku/vaku-1.htm

..no igen... pont ezek a gondolatok fogalmazódnak meg bennem is, hogy valóban egy vakut hosszabb távra vesz az ember, nem érdemes spórolni....én sem szeretem a korlátokat, és tényleg elgondolkodtató a dolog, hogy inkább most egy picit többet rákölteni... az biztos hogy a beépített vakuval nem vagyok 100%-ig elégedett...és még finoman fogalmaztam...pont ezért akarok újat /d

...legfeljebb akkor nem csak szülinapi, hanem karácsonyi ajándék is lesz...magamnak :jujj

....amit pedig a "kulcsszámról" és a nem direkt derítésrõl írtok, az is a nagyobb és jobb teljesítményû felé billent...

Medve, amit ajánlasz, avval már napok óta szemezek...

...ez pedig a költséghatékony megoldás Tora ajánlásával:

Soligor_DG-420Z_Power_Zoom_Canon

...és köszönöm a segítséget mindenkinek ?heart

Canon Speedlite 580 EX II

Én ezt használom a 40D-hez és az 5D hez is. (igaz csak ritkán) de maximálisan meg vagyok vele elégedve.

Canon Speedlite 580 EX II

Én ezt használom a 40D-hez és az 5D hez is. (igaz csak ritkán) de maximálisan meg vagyok vele elégedve.

Nekem is erre fájna a fogam, de még egy darabig csak vágyódom rá! ?heart/d:jujj

Köszi, de tudod. Elõször objektív utána megint spórolás és majd akkor meglátjuk, hogy másik obi lesz elõbb vagy vaku!

na igen, az obi ... ?heart Ez mindenkinek örök dilemma /d

ajánlom a fix 50 f1,4 et.

...madárfotózáshoz milyen objektív a nyerõ? ....tegnap láttam egy gyönyörû harkályt az erdõben mögöttünk... még lekapom egyszer! !dam /d

Minél nagyobb gyújtótávolságú, és minél fényerõsebb! Határ a csillagos mûbõr pénztárcád! /d

Remélem segítettem.... /d !kocc

...lekaptam egyet a hétvégén az új telével... ;)

...még sosem próbálkoztam a madárfotózással...hát mit ne mondjak nem egy egyszerû mutatvány...

post-20282-1225059212_thumb.jpg

hmmmmm, !hmm ez milyen telével készult? Szerintem nagyon szemcsés

Hát igen, a gyújtótávolság..... :cool

Nekem egy viszonylag alacsonyan kvalifikált (75-300 USM III) telém van, de 200 mm fölött már sajna nem az igazi...

Ezek a kis genyók nagyon gyorsak, az obi meg szereti, ha l van rekeszelve (f/10 körül), ha ehhez hozzáveszed a megfelelõ, ezren felüli záridõt, akkor elég fényigényes a játék.... ;)

Ja és a kép kb 1,5 méterrõl készült, messzebbrõl nem lehet...

Akkor még nm rawban fényképeztem, talán az idei szezonban lesznek jobbak, a rawban mégiscsak több a "játéklehetõség" utólagosan...

Ez stabis objektív? Kevesellem az 1/80-ados záridõt, bár ha stabilizátoros, akkor nem értek hozzá, olyannal nincs gyakorlati tapasztalatom.

Egy régebbi képem:

(f/5, 1/1600)

naon jóó teccccik !kocc !kocc !kocc !kocc

...közben kicsit bõvültek az ismereteim a Raw-ból történõ "elõhívásban" :fen

sajnos eddig rosszul csináltam, de most már rájöttem egy-két dologra, hogy hogyan lehet a szemcsézettségen javítani..szerintem szembeötlõ a különbség ;)

korábbi kép:

és ugyanaz a kép a mostani "tudásommal" ;)

...jó..lehet hogy kicsit túlzásba is vittem a "szemcsétlenítést" :cool és kicsit elmosódott lett...

Jó úton haladsz, ifjú padawan! :);):cool:cool

...közben kicsit bõvültek az ismereteim a Raw-ból történõ "elõhívásban" :)

sajnos eddig rosszul csináltam, de most már rájöttem egy-két dologra, hogy hogyan lehet a szemcsézettségen javítani..szerintem szembeötlõ a különbség :)

korábbi kép:

post-20282-1225899017_thumb.jpg

és ugyanaz a kép a mostani "tudásommal" :)

post-20282-1225899042_thumb.jpg

...jó..lehet hogy kicsit túlzásba is vittem a "szemcsétlenítést" :) és kicsit elmosódott lett...

es hogy csinaltad??? :fen

Én a RAW - formátum "elõhívásához" a Lightroom 2- t használom.

Ott a "Develop" menüben a "sharpening" (élesítés) és "Noise reduction" (zajcsökkentés) almenük alatti csúszkák állításával lehet javítani a helyzeten. :)

köszi :):)

Regisztrálj, vagy lépj be a hozzászóláshoz

Regisztrált felhasználónak kell lenned, hogy hozzá tudj szólni!

Regisztrálj

Regisztrálj közénk! Ne ijedj meg, könnyű!

Regisztrálj egy új felhasználói fiókot

Lépj be

Már van hozzáférésed a fórumhoz? Itt léphetsz be.

Lépj be most
  • Új létrehozás...