Coyote Hozzászólás July 15, 2008 Share Hozzászólás July 15, 2008 Szerintem várd meg a következõ minitalit és csald rá el Lallát és Lefetyet is! Akkor kipróbálhatsz egy pár obit. Én sem ajánlom a Nikon AF NIKKOR 70-300mm 1:4-5.6G-t csak akkor, ha 150 felett csak portrét akarsz vele fotózni. Arra viszont megéri a kb 30eFt.-t. Link to comment
Szicsó Hozzászólás July 16, 2008 Share Hozzászólás July 16, 2008 Lófaszt. Akkor bánná meg, ha vett volna valami kék, vagy szürke szijjas túrista gépet !hej Na akkor részletezzed, hogy mid is van pontosan Szicsó kolléga? Milyen kit obit sóztak rád és milyen vázad van? !amazed Szicsó Faternak Nikon D40-e van szerintem a sima Nikkor 18-55 kit obival... !kocc !kocc Így ahogy Lalla mondja: D40, 18-55 kitobi Link to comment
Szicsó Hozzászólás September 28, 2008 Share Hozzászólás September 28, 2008 Nikon D40-esemhez vennék objektívet (kit obi. van hozzá), mit ajánlotok, mit vegyek? !hmm .. na vettem! Sigma 55-200, árában és amit tud nekem megfelel Link to comment
Coyote Hozzászólás October 7, 2008 Share Hozzászólás October 7, 2008 "A kulcsszámot el kell osztani a vaku és a téma távolságával (méterben). Így megkapjuk az optimális expozíciónak megfelelõ rekeszértéket. Például 32-es kulcsszámú vakunál a 2 méterre lévõ motívum 16-os rekesznyílással lesz jól exponálva. A kulcsszám mindig egy adott érzékenységû filmre vonatkozik." http://www.fotovilag.hu/foto/vaku/vaku-1.htm Link to comment
DerMedve Hozzászólás October 8, 2008 Author Share Hozzászólás October 8, 2008 Esetleg, ha megnevezed a rendelkezésre álló összeget, akkor talán konkrét típust is tudunk ajánlani! Nem érdemes spórolni, egy vaku akár örök darab is lehet... Ez például egy jó darab: http://www.edigital.hu/Canon_vaku/Metz_Can...648.html?page=1 Link to comment
meglesz Hozzászólás October 8, 2008 Share Hozzászólás October 8, 2008 ..no igen... pont ezek a gondolatok fogalmazódnak meg bennem is, hogy valóban egy vakut hosszabb távra vesz az ember, nem érdemes spórolni....én sem szeretem a korlátokat, és tényleg elgondolkodtató a dolog, hogy inkább most egy picit többet rákölteni... az biztos hogy a beépített vakuval nem vagyok 100%-ig elégedett...és még finoman fogalmaztam...pont ezért akarok újat ...legfeljebb akkor nem csak szülinapi, hanem karácsonyi ajándék is lesz...magamnak ....amit pedig a "kulcsszámról" és a nem direkt derítésrõl írtok, az is a nagyobb és jobb teljesítményû felé billent... Medve, amit ajánlasz, avval már napok óta szemezek... ...ez pedig a költséghatékony megoldás Tora ajánlásával: Soligor_DG-420Z_Power_Zoom_Canon ...és köszönöm a segítséget mindenkinek Canon Speedlite 580 EX II Én ezt használom a 40D-hez és az 5D hez is. (igaz csak ritkán) de maximálisan meg vagyok vele elégedve. Link to comment
Eznaki Hozzászólás October 9, 2008 Share Hozzászólás October 9, 2008 Canon Speedlite 580 EX II Én ezt használom a 40D-hez és az 5D hez is. (igaz csak ritkán) de maximálisan meg vagyok vele elégedve. Nekem is erre fájna a fogam, de még egy darabig csak vágyódom rá! Link to comment
meglesz Hozzászólás October 9, 2008 Share Hozzászólás October 9, 2008 Nekem is erre fájna a fogam, de még egy darabig csak vágyódom rá! fotopestnél 88 ezer ft egy ilyen vaku. www.fw.hu/fotopest Link to comment
Eznaki Hozzászólás October 9, 2008 Share Hozzászólás October 9, 2008 fotopestnél 88 ezer ft egy ilyen vaku. www.fw.hu/fotopest Köszi, de tudod. Elõször objektív utána megint spórolás és majd akkor meglátjuk, hogy másik obi lesz elõbb vagy vaku! Link to comment
meglesz Hozzászólás October 9, 2008 Share Hozzászólás October 9, 2008 Köszi, de tudod. Elõször objektív utána megint spórolás és majd akkor meglátjuk, hogy másik obi lesz elõbb vagy vaku! na igen, az obi ... Ez mindenkinek örök dilemma ajánlom a fix 50 f1,4 et. Link to comment
meglesz Hozzászólás October 9, 2008 Share Hozzászólás October 9, 2008 ...azért nem semmi micsoda árkülönbségek vannak...e_digitálnál ugyanez 100.000 !uppsz a megspórolt 12.000.- -et elsörözzük? én csak kakaózok Link to comment
Eznaki Hozzászólás October 9, 2008 Share Hozzászólás October 9, 2008 na igen, az obi ... Ez mindenkinek örök dilemma ajánlom a fix 50 f1,4 et. Nekem az 1,8 as verzió van. Tudom hogy az 1,4-es jobb lenne, de hát a zsebem ennyit engedett. Link to comment
DerMedve Hozzászólás October 16, 2008 Author Share Hozzászólás October 16, 2008 ...madárfotózáshoz milyen objektív a nyerõ? ....tegnap láttam egy gyönyörû harkályt az erdõben mögöttünk... még lekapom egyszer! !dam Minél nagyobb gyújtótávolságú, és minél fényerõsebb! Határ a csillagos mûbõr pénztárcád! Remélem segítettem.... !kocc Link to comment
DerMedve Hozzászólás October 16, 2008 Author Share Hozzászólás October 16, 2008 Egyébként nekem most ez az álmom: http://www.edigital.hu/product.php?product...=706&page=1 Link to comment
Coyote Hozzászólás October 16, 2008 Share Hozzászólás October 16, 2008 Itt találsz pár képet amit állítólag ezzel csináltak http://www.dchome.net/viewthread.php?tid=4...;extra=page%3D1 Link to comment
Guest vicki1 Hozzászólás October 28, 2008 Share Hozzászólás October 28, 2008 ...lekaptam egyet a hétvégén az új telével... ...még sosem próbálkoztam a madárfotózással...hát mit ne mondjak nem egy egyszerû mutatvány... hmmmmm, !hmm ez milyen telével készult? Szerintem nagyon szemcsés Link to comment
DerMedve Hozzászólás October 28, 2008 Author Share Hozzászólás October 28, 2008 Ez stabis objektív? Kevesellem az 1/80-ados záridõt, bár ha stabilizátoros, akkor nem értek hozzá, olyannal nincs gyakorlati tapasztalatom. Egy régebbi képem: (f/5, 1/1600) Link to comment
DerMedve Hozzászólás October 28, 2008 Author Share Hozzászólás October 28, 2008 Hát igen, a gyújtótávolság..... Nekem egy viszonylag alacsonyan kvalifikált (75-300 USM III) telém van, de 200 mm fölött már sajna nem az igazi... Ezek a kis genyók nagyon gyorsak, az obi meg szereti, ha l van rekeszelve (f/10 körül), ha ehhez hozzáveszed a megfelelõ, ezren felüli záridõt, akkor elég fényigényes a játék.... Ja és a kép kb 1,5 méterrõl készült, messzebbrõl nem lehet... Akkor még nm rawban fényképeztem, talán az idei szezonban lesznek jobbak, a rawban mégiscsak több a "játéklehetõség" utólagosan... Link to comment
DerMedve Hozzászólás October 28, 2008 Author Share Hozzászólás October 28, 2008 Meg persze el kell járni horgászni , és ha nem kap a hal (vagy figyel a haver a botokra) akkor lehet fotózni, íme egy tavalyi pátkai kép: Link to comment
cavalieros Hozzászólás November 2, 2008 Share Hozzászólás November 2, 2008 Ez stabis objektív? Kevesellem az 1/80-ados záridõt, bár ha stabilizátoros, akkor nem értek hozzá, olyannal nincs gyakorlati tapasztalatom. Egy régebbi képem: (f/5, 1/1600) naon jóó teccccik !kocc !kocc !kocc !kocc Link to comment
DerMedve Hozzászólás November 5, 2008 Author Share Hozzászólás November 5, 2008 ...közben kicsit bõvültek az ismereteim a Raw-ból történõ "elõhívásban" sajnos eddig rosszul csináltam, de most már rájöttem egy-két dologra, hogy hogyan lehet a szemcsézettségen javítani..szerintem szembeötlõ a különbség korábbi kép: és ugyanaz a kép a mostani "tudásommal" ...jó..lehet hogy kicsit túlzásba is vittem a "szemcsétlenítést" és kicsit elmosódott lett... Jó úton haladsz, ifjú padawan! Link to comment
Coyote Hozzászólás November 5, 2008 Share Hozzászólás November 5, 2008 Na igen... Egy kicsit nagy a zajszûrés... Link to comment
foto Hozzászólás November 6, 2008 Share Hozzászólás November 6, 2008 ...közben kicsit bõvültek az ismereteim a Raw-ból történõ "elõhívásban" sajnos eddig rosszul csináltam, de most már rájöttem egy-két dologra, hogy hogyan lehet a szemcsézettségen javítani..szerintem szembeötlõ a különbség korábbi kép: és ugyanaz a kép a mostani "tudásommal" ...jó..lehet hogy kicsit túlzásba is vittem a "szemcsétlenítést" és kicsit elmosódott lett... es hogy csinaltad??? Link to comment
foto Hozzászólás November 6, 2008 Share Hozzászólás November 6, 2008 Én a RAW - formátum "elõhívásához" a Lightroom 2- t használom. Ott a "Develop" menüben a "sharpening" (élesítés) és "Noise reduction" (zajcsökkentés) almenük alatti csúszkák állításával lehet javítani a helyzeten. köszi Link to comment
Coyote Hozzászólás November 12, 2008 Share Hozzászólás November 12, 2008 Én ezt az obit néztem ki:http://www.edigital.hu/Teleobjektiv/Canon_...026.html?page=2 Egy haveromnak ilyen van: http://www.edigital.hu/Teleobjektiv/Sigma_...tiv-p23635.html , õ fõleg virágokat fotóz vele, biztos megengedi, hogy kipróbáld ha akarod. Link to comment
Recommended Posts
Regisztrálj, vagy lépj be a hozzászóláshoz
Regisztrált felhasználónak kell lenned, hogy hozzá tudj szólni!
Regisztrálj
Regisztrálj közénk! Ne ijedj meg, könnyű!
Regisztrálj egy új felhasználói fiókotLépj be
Már van hozzáférésed a fórumhoz? Itt léphetsz be.
Lépj be most