DerMedve Hozzászólás December 23, 2008 Author Share Hozzászólás December 23, 2008 Ha már vita és verseny.... Ha gondoljátok, nyitunk egy nikon vs canon topikot, és ott lehet bizonyítani! Persze nem technikai adatokkal, meg egyéb mai, modern, hülye hívságokkal. Képekkel vazze!!! Képeket akarok látni!!! Tudni akarom, hogy miért szar az egyik, és miért jó a másik! Amíg ezt nem kapom meg, addig a Moderátori Tanács egyenlõnek tekint minden gépet, ezáltal feleslegessé és gyerekessé nyilvánít minden vitát. Uff, én beszéltem. Link to comment
Coyote Hozzászólás December 23, 2008 Share Hozzászólás December 23, 2008 Képeket akarok látni!!! Tessék! Ráadásul meztelen is! Link to comment
Coyote Hozzászólás December 23, 2008 Share Hozzászólás December 23, 2008 A kep nagyon jo, de az, hogy a Nikon mar szeklabnak se jo, no az NEM Vicc, szintiszta igazsag!Inkabb tenyleg terj az a Zeiss-ra Ez már nekem sok. Én is elpoénkodok azzol, hogy így szar a Canon, úgy szar a Sony. Viszont nyugodt szívvel ajánlottam a lányom barátjának, hogy vegyen 200-as Sony-t, mert tudtam, hogy mire kell neki és mennyi pénzt akar áldozni rá. A Nikon szar, még széklábnak sem jó. Annak valóban nem, mivel nem arra találták ki. Arra valóak, hogy képeket csináljanak vele az ahhoz értõ, vagy érteni akaró emberek. Ha valaki nem tud Suzuki-t vezetni akkor az az autó hibája? Az vegyen automata kocsi (értsd kompakt gépet automata funkciókkal) és felejtse el a lehetõségét annak, hogy õ szabja meg a motor fordulatszámát, vagy hogy õ készíti a képet. Másrészt valóban egyre szarabb a Nikon is, mint a többi is, mivel, elnézést a kifejezésért, szétbassza a gépeit mindenféle idióta cuccok belerakásával (lásd LiveView, videó). Most pedig kérem az válaszokat a miért is szar kérdésre! Link to comment
petya Hozzászólás December 23, 2008 Share Hozzászólás December 23, 2008 Itt már annak idején kérdeztem egy pár dolgot!! Ha hiszitek ha nem a Családom meglepett egy géppel igy ingyen van egy tanuló gépem Igaz ez csak egy Nikon D 40 de remélem jól beválik !! Valahol el kell kezdeni!! Miért, hányat szerettél volna? Tök jó gép, nagyon jó képeket fogsz vele csinálni !kocc Ha már vita és verseny.... Ha gondoljátok, nyitunk egy nikon vs canon topikot, és ott lehet bizonyítani! Persze nem technikai adatokkal, meg egyéb mai, modern, hülye hívságokkal. Képekkel vazze!!! Képeket akarok látni!!! Tudni akarom, hogy miért szar az egyik, és miért jó a másik! Amíg ezt nem kapom meg, addig a Moderátori Tanács egyenlõnek tekint minden gépet, ezáltal feleslegessé és gyerekessé nyilvánít minden vitát. Uff, én beszéltem. !oh !oh !oh !kocc Tényleg érdekelne legalább néhány olyan kép, ahol megnézhetõ, hogy _azt_ a képet _csak_ _azért_ lehetett megcsinálni, mert nikon/canon géppel készült és canon/nikonnal lehetetlen (vagy sokkal nehezebb) lett volna. Különben kénytelen vagyok azt hinni, hogy mindkettõ jó. Link to comment
Coyote Hozzászólás December 23, 2008 Share Hozzászólás December 23, 2008 Coyote! Az SB-900-at azért kérdeztem, mert úg ylátszik a 800-as már nem kapható. Gondolom hog yneked nem érdemes lecserélned sõt biztos vagyok benne. Csak hátha tudsz róla közelebbit ... Érdemes-e pár ezerrel olcsóbban vadászni elfekvõ 800-ast, vagy megéri a különbséget és nem utánajárást oszt jó lesz a 900? Van olyan amit nem tud 900 és a 800 még tudta? Szóval ilyen dolgok érdekelnek. kisebb a kulcsszáma a 900-asnak, nagyobb a zoomja és nem tud 5 elemet csak négyet. itt van róla leírás Link to comment
Coyote Hozzászólás December 23, 2008 Share Hozzászólás December 23, 2008 Tényleg érdekelne legalább néhány olyan kép, ahol megnézhetõ, hogy _azt_ a képet _csak_ _azért_ lehetett megcsinálni, mert nikon/canon géppel készült és canon/nikonnal lehetetlen (vagy sokkal nehezebb) lett volna. Különben kénytelen vagyok azt hinni, hogy mindkettõ jó.Ilyen képet nem fox látni. Mert amit nem tudsz megcsinálni a D60/450D -vel azt meg tudod a D700/5D -vel stb... Ez nem márka, hanem kategória függõ. Tudod nekem régebben volt egy Fuji A200-as gépem. Aztán vettem egy Sony F717-est. A Sony klasszisokkal job képek csinált mint a Fuji. Gondolom azért, mert a Fuji-k szarok... Link to comment
petya Hozzászólás December 23, 2008 Share Hozzászólás December 23, 2008 Ilyen képet nem fox látni. Mert amit nem tudsz megcsinálni a D60/450D -vel azt meg tudod a D700/5D -vel stb... Ez nem márka, hanem kategória függõ. Tudod nekem régebben volt egy Fuji A200-as gépem. Aztán vettem egy Sony F717-est. A Sony klasszisokkal job képek csinált mint a Fuji. Gondolom azért, mert a Fuji-k szarok... Gondolod, komolyan gondoltam? Link to comment
Guest vicki1 Hozzászólás December 23, 2008 Share Hozzászólás December 23, 2008 én meg nem ugatok bele olyanba amihez nem értek hidd el hogy a mûköröm topikban nem osztanám az észt, mert olyan nevettséges dolgokat írnék mint te most itt alábbi hozzászólásaidban Soha nem írtam szerintem, hogy a canon nem tud jó gépeket gyártani. Tud. Más kérdés hogy a belépõ szintû gépei milyenek, nem is minõség, hanem éllettartam és strapabírás szempontjából. De ahogy Trallala írta a képet nem a gép, hanem a fotós készíti Mondom fotós és nem az aki dumál róla ... Fotózni kell tudni és akkor nem a gép számít, aki meg fotózni nem tud az hiába tapézázz aki a lakást canon, vagy nikon emblémával .... Nikon mellett egy nyomos érv azért mégis van, annak aki a fotózásért veszi a gépet A nikon gyártott olyan lencséket nagyon régen is, amiket még most is nyugodt szívvel megvehetsz használtan rá tudsz tenni a vázra és kifogástalanul is mûködnek. A nikon ugyanis fotósoknak gyártotta a dolgait. Sajnos rájött hogy a canon nagyobb üzletet csinál amikor nem úgy gyártja a holmikat, hogy sok éven át használni tudjad és nem kompatibilisek az õsrégi kiválló lencsékkel. Így a legkisebb gépekben (D40, D60) megszünt ez az áldás és el canononosodott. Szóval sok amatõr fotós megmutatta már itt, hogy milyen klassz képeket lehet csinálni azzal is. Ezt sosem vontam kétségbe és nem is fogom !kocc értelmes és fotós emberek ezzel egymással csak viccelni szoktak és komolyan sosem szidják, vagy védik a márkát Nagyon folkaptatok a semmiert a vizet!!!!! Az egeszben az a lenyeg, hogy en nem fotozni, hanem a gep elott allni (vagy fekudni ) szeretek !!!! Jaaaa es UFFFFF!!!! Link to comment
Szicsó Hozzászólás December 23, 2008 Share Hozzászólás December 23, 2008 Itt már annak idején kérdeztem egy pár dolgot!! Ha hiszitek ha nem a Családom meglepett egy géppel igy ingyen van egy tanuló gépem Igaz ez csak egy Nikon D 40 de remélem jól beválik !! Valahol el kell kezdeni!! Mi az, hogy CSAK! !uppsz !uppsz Nekem is ez van, szerintem nagyon jó gép !kocc Link to comment
Eznaki Hozzászólás December 23, 2008 Share Hozzászólás December 23, 2008 Itt már annak idején kérdeztem egy pár dolgot!! Ha hiszitek ha nem a Családom meglepett egy géppel igy ingyen van egy tanuló gépem Igaz ez csak egy Nikon D 40 de remélem jól beválik !! Valahol el kell kezdeni!! Gratula az új géphez és igazat mond Maci! A pénz amit a gépre szántál, most jó lesz obira! Kívánom, hogy sok szép képet csinálj vele és sok örömöd leld benne! Link to comment
CCPhoto Hozzászólás January 12, 2009 Share Hozzászólás January 12, 2009 Ezzel tökéletesen egyetértek. Csak kár vitatkozni, hogy Canon vagy Nikon, hisz a kép minõségét 90%-ban az obi határozza meg (szerintem). Érdemes körülnézni fotós oldalakon, ahol 350d, 400d, 450d vel olyan képeket készítenek, hogy egy 5d vagy komolyabb gépek is megirigyelhetnék. Szerintem ez obi függõ és nem gép. A drágább gépek szerintem a felhasznált anyagok miatt drágák, és fotózhatsz vele sok minuszban és pluszban is, hóban, homokban, mindenféle viszonyok között. Mert rendesen össze van rakva, normális alkatrészekbõl profiknak. Az ilyen mókusoknak mint én meg jó a 400d. És ha jó képeket akarok, akkor biztos nem a vázat fogom lecserélni, hanem az obit. Szerintem ez elmondható a Nikonról is. Azt hiszem ennyi... Ui.: De ha sok pénzem lenne biztos lecserélném egy 5d-re. Az obi kérdéssel egyetértek. A felsõbb kategóriás gépek általában szolgáltatásokban, esetleg szenzorméretben tudnak többet, a jobb képminõség inkább ebbõl adódik, de ez már fizika vagy mi. Az hogy Nikon vagy Canon szerintem értelmetlen kérdés, mindkettõ profi felszerelést készít már évtizedek óta. A választást sokminden befolyásolja, én kezdetben inkább Nikon felé húztam, de az ésszerûség a Canon felé vitt el (értsd. az ismeretségi körben szinte mindenkinek az van - na jó, Coyote-nak nem ) A Canon-ok a CMOS szenzor miatt alacsonyabb zajt produkáltak, de ha jól tudom már a Nikon is átállt. Ha jól tudom, a Nikon cuccok talán masszívabbak, persze a felsõbb kategóriás Canon-ok ugyanúgy bírják a strapát. Egy összehasonlításban olvastam egyszer azt a hasonlatot, hogy ha a motorokhoz hasonlítanánk, akkor a Canon egy jófajta japán sportmotor, a Nikon pedig a Harley Davidson. Link to comment
martomi Hozzászólás January 13, 2009 Share Hozzászólás January 13, 2009 ... inkább bmw Talán félsz Viki1 haragjátol?? egész jó mecset vivtatok mindenki csak tanulhatott belöle!! Link to comment
petya Hozzászólás January 13, 2009 Share Hozzászólás January 13, 2009 A Harley Davidson inkább életérzés, legenda és szimbólum, technikailag konzervatívok és gyengék, imbolygó teleszkópokkal és gyenge fékekkel. És legkevésbé az innovációról híres. Nem azért vesz HD-t valaki, mert a technikai tökélyre vágyik, hanem mert tartozni akar valahova. Ezért én sem tartom jó analógiának, a BMW viszont tökéletes !kocc Link to comment
Guest vicki1 Hozzászólás January 13, 2009 Share Hozzászólás January 13, 2009 Talán félsz Viki1 haragjátol?? egész jó mecset vivtatok mindenki csak tanulhatott belöle!! Ugyan maaaaar! Mindenki arra kolti a penzet amire jonak latja! Ha valaki eppen Nikonra kolti az az o baja! !hmm Link to comment
DerMedve Hozzászólás January 13, 2009 Author Share Hozzászólás January 13, 2009 Kicsit félek, hogy ebbe a meddõ "vitába" be fognak szállni az Olympus és a Sony elkötelezett hívei is! Link to comment
DerMedve Hozzászólás January 13, 2009 Author Share Hozzászólás January 13, 2009 Kedves Amatõr Tagtársaink! Az általatok folytatott vita arra kényszerített minket, A Magyar Amatõr Adminjainak Demokratikus Tanácsát, hogy minden demokráciát nélkülözve, a saját magunk által magunkra ruházott hatalomnál fogva eldöntsük egyszer és mindenkorra a Canon vs. Nikon problémakört. Kénytelenek voltunk erre, holott nekünk sem mindegy, hogy csak úgy tengünk-lengünk abban a dicsfényben, ami felõletek sugárzik irányunkba, vagy erõteljes munkába fogjuk agyunkat. De sajnos kénytelenek voltunk, ti kényszerítettetek minket! Elmérgesedõ vitátok e hatalmas horderejû kérdésrõl arra ösztökélt minket, hogy utat mutassunk nektek e zûrzavarban. Meghallgattunk érveket neves mûvészektõl, technikai szakértõktõl, és persze mindenki mástól is. Így jutott szóhoz a Magyar Amatõr székházának éjszakai portása, Gyuri is. Õ röviden és tömören válaszolt: -Há mi a fasz he? Honnan tuggyam? Más szavakkal, de hasonló tartalommal válaszolt Mari néni, a 18. szint takarítónõje is. Ennek alapján kijelentjük, hogy minden további vita hiábavaló, a két nagy márka párharcának gyõztese a "Pajtás" fényképezõgépmárka! Vagy a Szmena, még nem egyeztünk meg teljesen. (de már elindultak a kommandósok a renegát adminokért) De ez biztos, hiszen mi, azaz A Magyar Amatõr Adminjainak Demokratikus Tanácsa nyilatkoztattuk ki ezen szentenciát. Link to comment
petya Hozzászólás January 13, 2009 Share Hozzászólás January 13, 2009 Kedves Amatõr Tagtársaink! Szmena 8 rulez!!! A fényképezõgépek Verhovinája! Link to comment
Guest vicki1 Hozzászólás January 14, 2009 Share Hozzászólás January 14, 2009 Kedves Amatõr Tagtársaink! Az általatok folytatott vita arra kényszerített minket, A Magyar Amatõr Adminjainak Demokratikus Tanácsát, hogy minden demokráciát nélkülözve, a saját magunk által magunkra ruházott hatalomnál fogva eldöntsük egyszer és mindenkorra a Canon vs. Nikon problémakört. Kénytelenek voltunk erre, holott nekünk sem mindegy, hogy csak úgy tengünk-lengünk abban a dicsfényben, ami felõletek sugárzik irányunkba, vagy erõteljes munkába fogjuk agyunkat. De sajnos kénytelenek voltunk, ti kényszerítettetek minket! Elmérgesedõ vitátok e hatalmas horderejû kérdésrõl arra ösztökélt minket, hogy utat mutassunk nektek e zûrzavarban. Meghallgattunk érveket neves mûvészektõl, technikai szakértõktõl, és persze mindenki mástól is. Így jutott szóhoz a Magyar Amatõr székházának éjszakai portása, Gyuri is. Õ röviden és tömören válaszolt: -Há mi a fasz he? Honnan tuggyam? Más szavakkal, de hasonló tartalommal válaszolt Mari néni, a 18. szint takarítónõje is. Ennek alapján kijelentjük, hogy minden további vita hiábavaló, a két nagy márka párharcának gyõztese a "Pajtás" fényképezõgépmárka! Vagy a Szmena, még nem egyeztünk meg teljesen. (de már elindultak a kommandósok a renegát adminokért) De ez biztos, hiszen mi, azaz A Magyar Amatõr Adminjainak Demokratikus Tanácsa nyilatkoztattuk ki ezen szentenciát. Haaat ez nem semmi, ehez egy oriasi pihent agy kellett !!!! !oh Link to comment
dkz Hozzászólás January 14, 2009 Share Hozzászólás January 14, 2009 Haaat ez nem semmi, ehez egy oriasi pihent agy kellett !!!! !oh Majd ha megismered rájössz, hogy neki ez zsigerbõl megy! Link to comment
DerMedve Hozzászólás January 20, 2009 Author Share Hozzászólás January 20, 2009 Lenne egy kérdésem: Néha szükségem lenne épületfotózáshoz extrém nagy nagylátószögre, de kicsit drágának találok egy jó minõségû nagylátószögû vagy halszem objektívet. Nem tudom, hogy létezik e olyan konverter-elõtétlencse, ami csökkenti a gyújtótávolságot. Ha igen, gondolom ez a képminõség rovására megy, de még így is érdekelne ha van ilyen, és költséghatékonyabb megoldás mint egy új objektív... Tud valaki ebben tanácsot adni? Elvileg ilyen elõtétlencsék csak a kompaktokhoz vannak, szerény tudomásom szerint. A legeslegköltséghatékonyabb megoldás egy állvány, és aztán összeillesztesz 2-3 képet. Esetleg meg kéne nézni, hogy "békebeli" használt halszemobit lehet-e szerezni, bár a régi gépekhez már a 200 mm is nagylátó volt ... Link to comment
DerMedve Hozzászólás January 20, 2009 Author Share Hozzászólás January 20, 2009 Ezek szerint létezik elõtétlencse slr-gépre is: http://www.vatera.hu/halszem_objektiv_fish..._122229487.html És egy jó obi, igaz ez még FD-bajonettes: http://www.vatera.hu/canon_halszem_objekti..._118832028.html Link to comment
Guest vicki1 Hozzászólás January 24, 2009 Share Hozzászólás January 24, 2009 Sziasztok! Ha valakit érdekel egy új Lowepro Nova 1 AW fekete szinü fotós táska jelezzen! Itt vannak az adatai: http://www.fotoexpert.hu/kulonleges-tokok/lowepro-nova-1-aw Engem erdekelne!......Allapota? Ara? !kocc Link to comment
Eznaki Hozzászólás January 24, 2009 Share Hozzászólás January 24, 2009 Ja... Féláron! Engem erdekelne!......Allapota? Ara? !kocc Link to comment
Coyote Hozzászólás January 24, 2009 Share Hozzászólás January 24, 2009 Ma sikerült beszereznem egy 28-80mm-es üveget. ezt: http://www.kenrockwell.com/nikon/2880.htm 6 ezer pénzért adták egy Hama UV-vel... Nekem Nova2-m volt. Váz 2 obi meg a vakú simán belefért. De semmi több. Most egy flipside 300-asom van, de már koccos... Link to comment
Coyote Hozzászólás January 24, 2009 Share Hozzászólás January 24, 2009 18-135 és 70-300 a 70-300-ast árulom a vaterán, mert nagyon nem tetszik... az íbéjen meg most gyúrok egy 50mm f/1.4-re, remélem összejön!... Link to comment
Recommended Posts
Regisztrálj, vagy lépj be a hozzászóláshoz
Regisztrált felhasználónak kell lenned, hogy hozzá tudj szólni!
Regisztrálj
Regisztrálj közénk! Ne ijedj meg, könnyű!
Regisztrálj egy új felhasználói fiókotLépj be
Már van hozzáférésed a fórumhoz? Itt léphetsz be.
Lépj be most